По покана на Центъра за алтернативна медицина на Ели Логинова,

...
По покана на Центъра за алтернативна медицина на Ели Логинова,
Коментари Харесай

Тибетски лекар със странен призив: Уважаеми българи, спрете да консумирате сурови салати

По покана на Центъра за различна медицина на Ели Логинова, прочут наш хомеопат и биоенерготерапевт в България, тук е и тибетският доктор доктор Шакя Гялцен. Той е ученик на Медицинския лицей под патронажа на Далай лама. Седалището му е в индийския град Дармасала в подножието на Хималаите.
Логинова от 10 години кани у нас тибетски лекари, само че от година е в контакт единствено с ученици на колежа на Далай лама.
Тя споделя: “Тези лекари работят по-различно от другите си тибетски сътрудници. Те се учат по най-старата здравна книга, писана през IX-X в. Подходът им към пациента е изумителен, лековете им са по-силни и ефикасни ”.

Д-р Шакя практикува в Индия, само че постоянно взема дълги отпуски и лекува в центрове в Германия, Франция и Швейцария.
У нас е от 20-ина дни и споделя изненадата си от многото онкоболни. “В Германия да вземем за пример не е по този начин ”, съпоставя той.
За него ракът се задейства от погрешно хранене и метод на живот. Но, както и другите заболявания, той е демонстрация на Закона на кармата – веригата от аргументи и следствия, която ни съпътства от един живот в идващия.

Болестите били заложени в тялото ни още с раждането, само че единствено външни фактори можело да повлияят на развиването им.
Ако не получат подтик извън, заболяванията си остават непроявени през целия живот и човек е здрав.
Според Шакя мързел и ненавист задействат неприятни сили в тялото.
“В тялото ни има 3 сили: напразно, на жлъчката и на флегмата.
При демонстрация на експанзия и несъразмерни стремежи се натрупва Енергията на жлъчката. Тя е гореща сила и провокира главоболие, гадене, повръщане, а от време на време и неспокойствие на кожата.

Ако ни обземе леност, в нас се надига Енергията на флегмата. Тя докарва проблеми с бъбреците, отоци и изтръпване на краката, проблеми с кръвообращението.

При изпитване на ненавист ние образуваме Енергия напразно в себе си. Тогава страдаме от бодърствуване, високо кръвно налягане, от сърце, болки в мускулите. Тази сила се назовава още – студът в тялото.

За доктор Шакя ние, българите, акумулираме доста безчувственост в себе си. Тя влизала в нас от прекомерната консумация на… сурови зеленчуци!

“В Индия също ядем салати, само че не от сурови зеленчуци. Правилото е да ги обработим с леко попарване с топла вода. Тогава те омекват, без да се губят витамините ”, изяснява тибетският доктор. Иначе в недопечен тип зарзаватът носел доста безчувственост. Тя затормозявала храносмилането и бъбреците. Оттам, от болния корем се повишавала киселинността в целия организъм и тръгвали множеството заболявания. Най-вече ракът и сърдечните проблеми.
Същият неприятен резултат се получавал при разбъркване на доста и разнообразни храни.

Друг съвет на тибетския доктор е да не ядете плодове дружно с мляко

“Не може да се ядат дружно 3-те типа месо – пилешко, свинско и риба. Както и плодове и мляко. Или разнообразни меса с картофи. Всичко това може да докара хранително отравяне ”, изрежда доктор Шакя и разяснява: “Ако стомахът не смели добре храната, тогава черният дроб се натоварва и не може да пречисти добре кръвта. ”

Трябва да се яде постоянно, като не трябва да се преяжда., тъй като стомахът би трябвало да е цялостен единствено на половина с храна, а другата половина да е поравно вода и въздух. Така смилането и усвояването на храната става най-пълноценно. Затова не трябва да се преяжда – тогава се губи значимата 1/4 въздух.

В същото време доктор Шакя не разрешава и гладуването поради диети.Доц. Папазова, лекарката на Гала: Не е добре да задържате вода, избавете се допустимо най-бързо от неяПричини за задържане на вода (екстрацелуларна течност):
1. Венозен застой
2. Намаляване на протеинит…Jan 12 2019vijti.com

Инфо: Лентата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР