По покана на председателя на ККП Щастливеца“ Мария Радулова, зам.-кметът

...
По покана на председателя на ККП Щастливеца“ Мария Радулова, зам.-кметът
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Свищов д-р Станислава Стоянова изнесе беседа в ККП „Щастливеца“

По покана на ръководителя на ККП „ Щастливеца “ Мария Радулова, зам.-кметът на община Свищов доктор Станислава Стоянова изнесе сказка пред членовете на пенсионерския клуб на тематика: „ Ролята на будителите за развиването на България “.

По занимателен метод тя направи ретроспекция на отбелязването на празника през годините като акцентира ролята на група български интелектуалци, отпред с министъра на националното просвещение в държавното управление на Александър Стамболийски – Стоян Омарчевски, които тъкмо преди 100 години оферират на едно от съвещанията на Министерския съвет на 1-ви ноември да бъде празнувано делото на българските национални будители. По време на беседата, която незабелязано се трансформира в другарски диалог, бяха упоменати имената на бележитите свищовски будители, оставили светла следа в културното и историческо завещание на града и страната ни, и бе издигнат въпросът за рецесията на полезности, пред която актуалното общество все по-осезаемо се изправя.

Д-р Стоянова благодари на възрастните хора за техния безсънен дух и ги назова модерни будители, които съхраняват и предават традициите на поколенията след тях. Тя ги поздрави от името на кмета на Свищов доктор Генчо Генчев и ги приветства за дейния културен живот, който се стремят да поддържат в клубовете. Като знак на взаимно почитание, ръководителят на ККП „ Щастливеца “ Мария Радулова сервира на Станислава Стоянова букет цветя и даде обещание още веднъж да я предложения да бъде техен посетител по вълнуващи и настоящи тематики. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР