По покана на посолството на Украйна в България кметът на

...
По покана на посолството на Украйна в България кметът на
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних участва в Международна среща на върха на градовете и регионите в Киев

По покана на посолството на Украйна в България кметът на Варна Иван Портних взе участие онлайн в Международната среща на върха на градовете и районите в Киев под надпис " Партньорство за победа “. Това оповестиха от Община Варна за Varna24.bg.

Форумът се организира в интервала 19-20 април по самодейност на Конгреса на локалните и районните управляващи при Президентството на Украйна. В него се включиха президентът Володимир Зеленски и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

В срещата онлайн и на място участваха над 500 ръководители на общини и райони от разнообразни държави-партньори на Украйна, представители на Комитета на районите на Европейски Съюз, Конгреса на локалните и районните управляващи на Съвета на Европа, Националната асоциация на общините в Дания. България бе показана от морските общини Варна и Бургас.

Президентът Зеленски благодари на всички, които са дали и не престават да дават своя принос за успеха на Украйна и гарантирането на общоевропейския мир, а Столтенберг означи, че бъдещето на Украйна е в НАТО и предложения президента на Украйна да се включи в срещата на НАТО през юли във Вилнюс.

По време на диалозите бяха разисквани тематики за реинтеграцията на украинските територии, превъзмогването на филантропичните провокации и възобновяване на естествения живот на жителите на потърпевшите обитаеми места.  В другите дискусионни панели бяха извършени полемики за новаторско развиване, възобновяване на инфраструктурата и енергетиката на страната, възобновяване на бомбоубежища, лечебни заведения, даването на базови услуги на локално равнище.

Европейските водачи, представителите на частния бизнес и интернационалните вложители заявиха своята подготвеност да спомагат с филантропична помощ, технични решения, експертно консултиране и финансова поддръжка за възобновяване на деокупираните територии съгласно европейските стандарти и правила, и в сходство с задачите за стабилно развиване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР