По покана на Посолството на Република България в Загреб и

...
По покана на Посолството на Република България в Загреб и
Коментари Харесай

Възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков” свирят на приема за 24 май на българското посолство в Загреб

По покана на Посолството на Република България в Загреб и с поддръжката на Община Пловдив, клавирно дуо Биляна Динкова и Борис Биков – възпитаници в НУМТИ „ Добрин Петков ” с учител по камерна музика Детелина Маринкева, водени от шефа на учебното заведение Нели Попова-Коева ще изнесат концерт в границите на формалния банкет, който Посолството на България в Загреб дава по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност.

Приемът ще се състои навън, в лапидариума на Археологическия музей в Загреб, Република Хърватия и на него ще участват публични управляващи и задграничния дипломатически корпус, упълномощен в Загреб.

Програмата на концерта включва: Панайот Пипков – „ Химн на Кирил и Методий “, с аранжимент за пиано на четири ръце от Пламен Арабов; Веселин Стоянов – „ Празнична интродукция “, аранжимент за пиано на четири ръце – Кристиана Абрашева; Франсис Пуленк – „ Соната за пиано на четири ръце “, елементи: Prelude, Rustique, Final.

Пътуването на прелестното клавирно дуо от НУМТИ „ Добри Петков “ в Загреб се реализира по съставен елемент „ Мобилност “ и е част от Културния календар на Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР