По покана на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов

...
По покана на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов
Коментари Харесай

Представители на Адидас са в България, проучват възможността за инвестиции

По покана на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов представители на спортния колос " Адидас " са на посещаване у нас за изследване на опциите за вложения. Визитата е в продължение на извършената среща в края на септември, когато икономическият министър посети централата на компанията в Германия.

Министър Стоянов и представителите на компанията организираха среща в Министерството на стопанската система и промишлеността, след което дружно посетиха " София Тех парк ", където им бяха показани визията за разширение на парка и зоните за бъдещо развиване на научно-технологичния комплекс.

" Адидас " имат интерес към местоположения, които могат да дадат добавена стойност в развиването им на цифрови артикули и технологии, стана ясно по време на диалозите.

" София Тех парк " е отлична локация за вложители от вашия сан, а редом с това страната ни може да предложи експерти на международно равнище, които да подсигуряват добавена стойност на крайния артикул, акцентира министър Стоянов.

По думите му България е трета в света по ИТ експерти на глава от популацията и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хиляди души през 2021 година, а общият брой на заетите в ИКТ бранша надвишава 200 хиляди души. От компанията споделиха отличните си усещания от България като извор на гении в областта на ИКТ, дигитализацията и нововъведенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР