По покана на Кмета на румънския град-побратим делегация от Община

...
По покана на Кмета на румънския град-побратим делегация от Община
Коментари Харесай

Делегация от Община Разград посети Кълъраш за празника на румънския град-побратим

По покана на Кмета на румънския град-побратим делегация от Община Разград посети Кълъраш за празника на града. Тя бе водена от началника на отдел „ Местни налози и такси “ Кремена Приставова, част от делегацията бяха: Сабри Дурльов – шеф отдел „ Правно-нормативно обслужване и публични поръчки “, Кольо Колев – основен специалист в отдел „ Социални услуги и опазване на здравето “ и Димитър Ганчев – младши специалист в отдел „ Култура, религиозни и юношески действия “.

Представителите на Община Разград бяха посрещнати от Кмета на Кълъраш Григоре Дулче и екипа му. Четиричленната делегация имаше публична среща в Кметското на Кълъраш, посети и всички събития от фестивала „ Дни на Кълъраш “, които се организираха на 24 и 25 септември. На публична гала, на която осем поданици на Кълъраш с принос в развиването на града получиха оценката „ Почетен жител на Кълъраш “, госпожа Приставова връчи на Кмета Григоре Дулче приветствен адрес от Кмета на Разград Денчо Бояджиев.

Разградската делегация посети и спектаклите навън на музикални, танцови и театрални сформира и реализатори от Кълъраш, събитията включваха и спортни демонстрации, както и мотошоу. Част от празника бяха и щандове, на които се продаваха обичайни румънски сувенири и ястия.

Част от деловата стратегия на визитата бяха срещи и диалози със чиновниците от локалната администрация в Кълъраш от юридическата, обществената и данъчната сфера.

Разградската делегация беседва и с останалите публични посетители на тържествата в Кълъраш:  делегация от град Кълъраш в Република Молдова, от Силистра,  посланика на Република България в Румъния Радко Влайков, представители на държавната власт в Румъния.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР