По подобие на откриващия си двубой на Откритото първенство на

...
По подобие на откриващия си двубой на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Макар и отново със загубен сет: Рубльов смълча френската публика и е в третия кръг на РГ

По сходство на откриващия си дуел на Откритото състезание на Франция, по този начин и през днешния ден Андрей Рубльов загуби сет, но все пак съумя да наложи волята си над представителя на домакините Корентен Муте и да се класира за третия кръг на шампионата. Французинът сега се намира надалеч от най-хубавите си дни, като от началото на сезона има едвам две реализирани победи, и не съумя да се опълчи на съветския си конкурент, който изнесе нов мощен мач на алено и справедливо се поздрави с крайния триумф - 6:4 6:2 3:6 6:3. Така международният №7 продължава към третия стадий на конкуренцията, където го чака конфликт против Лоренцо Сонего.

Фаворитът наложи нападателния си жанр на игра още от първите минути на срещата, а това незабавно му донесе пробив още в дебютното противниково подаване и бърз задатък от 2:0. Местният любим не можеше да устои на високото движение, налагано от поставения играч, и постоянно биваше заставен да отстъпва обратно, до момента в който печелившите удари на московчанина не спираха да се множат. Без да срещне нито точка за пробив, Рубльов съумя да опази ранната си преднина от пробив и скоропостижно да поведе в общия резултат.

Втората част не предложи нещо по-различно, защото плитките удари на Муте продължиха да бъдат лесна плячка за руснака. Навлизайки нападателно в разиграването още с ретура си, Рубльов имаше цялостен надзор върху подаванията на съперника и скоропостижно осъществя два пробива, с цел да се откъсне напред с 5:1, подсигурявайки си скоропостижно равнене на обособените елементи.

В третия сет обаче функциите напълно се размениха, тъй като международният №7 позволи забележителен спад в представянето си и броят на непредизвиканите му неточности непрестанно нарастваше. От своя страна, французинът доста стабилизира своята игра и към този момент точно той бе този, който контролираше протичащото се на корта, с помощта на което реализира пробив в средата на сета за 4:1, след което безпроблемно записа сет против своето име.

Подемът на Муте се придвижи и в откриващите минути на четвъртата част, където той завоюва подаването на съперника си още на старта. Последва обаче мигновена готовност на Рубльов, който реализира мълниеносен рибрейк, а след това още веднъж заигра на познатото си от първите два сета равнище, с цел да реализира късен пробив в осмия гейм, донесъл му и крайната победа.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР