По Плана за възстановяване и устойчивост сме много закъснели за

...
По Плана за възстановяване и устойчивост сме много закъснели за
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Много закъсняхме с използването на средствата по ПВУ


По Плана за възобновяване и резистентност сме доста закъснели за потреблението на средствата. Те са нужни за българската стопанска система. Другите страни към този момент употребяват тези средства по Плана. Относно измененията в енергетиката няма елементарно решение – ще заменяме въглищата със слънце или с вятър. Решението е сложно. За това е безапелационен евродепутатът /ЕНП, който се включи в предаването „ Твоят ден ” по Nova News онлайн от постройката на Европарламента в Страсбург.

Относно вчерашните диспути в Екологичен потенциал изясни, че има консенсус за основаване на арбитражен съд.

„ Руската федерация е направила закононарушение и по интернационалното право, би трябвало да има интернационален арбитражен съд. Европа е единна в тази стъпка. Има единение в съвета за основаването на подобен арбитражен съд, това би трябвало да мине през гласоподаване ”, сподели Ковачев.

Относно основаването на арбитражен съд, той посочи, че през вчерашния ден бяха дебатите в пленарна зала. Дебатът за Днипро бе съпроводен с дебата за интернационален арбитражен съд, разясни той.

„ Тази десетилетна драма, която всякога ни се споделяше – би трябвало да сме деликатни с Русия, тъй като имаме потребност от недопечен нефт или други запаси, мисля че Европейски Съюз се оправя доста добре, в това число и България може да се оправи без доставки от Руската федерация. България се оправя и се оправи ”, сподели Ковачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР