По пътя към климатичната неутралност, използването на водород играе централна

...
По пътя към климатичната неутралност, използването на водород играе централна
Коментари Харесай

Toyota - с водорода към климатичната неутралност - видео

По пътя към климатичната индиферентност, потреблението на водород играе централна роля за Toyota Motor Corporation. В сегмента на леките коли Toyota към този момент предлага второ потомство седан с горивни кафези. Това е моделът Mirai, който може да измине до 650 километра с един контейнер.

Освен това фокусът на водородната технология на японската компания сега е върху рейсовете, лекотоварните и тежкотоварни коли. Заедно с Commercial Japan Partnership Technologies (CJPT) и производителите на търговски транспортни средства Hino и Isuzu, Toyota създава камион с горивни кафези, който би трябвало да бъде употребен напролет на 2023 година за транспорт на артикули без излъчвания.

През лятото първите рейсове с горивни кафези ще бъдат въведени в употреба на експресна автобусна линия в префектура Фукуока. Заедно с португалския производител на рейсове CaetanoBus, Toyota създава решения и за европейския пазар.

Технологията „ горивни кафези “, създадена от Toyota и ползваща за енергиен източник водород, се е потвърдила към този момент в голям брой индустриални приложения, като замества системи с изкопаеми горива и способства за понижаване на излъчванията на CO2. Освен това Toyota работи и върху нови процеси, които разрешават стабилно и чисто произвеждане на водород от възобновима сила.

„ Водородът е освен от решаващо значение за нашите лични цели във връзка с намаляването на CO2 и климатичната индиферентност, само че и с цел да създадем целия транспортен бранш и други промишлени браншове по-устойчиви. Ето за какво Toyota непрестанно изследва нови приложения на водорода, както и процеси за потребление на водород в чиста продукция “ - споделя Андре Шмид, президент на Toyota Deutschland GmbH.

Водородът, който се получава да вземем за пример посредством електролиза на вода благодарение на възобновими енергийни източници, не е стабилно гориво, а повсеместен притежател на чиста сила, която може да се транспортира на дълги дистанции.



Toyota към този момент е създала прототипи на портативна атомна касета за своя план Woven City за град на бъдещето, който сега се построява покрай Сусоно в префектура Шизуока. Този на ниска цена и комфортен източник на сила е подобаващ за разнообразни приложения и има за цел да покаже по какъв начин доставките на сила, основани на водород, могат да бъдат интегрирани в всекидневието.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР