По първоначална информация срещу града са изстреляни най-малко четири ракети

...
По първоначална информация срещу града са изстреляни най-малко четири ракети
Коментари Харесай

Жертви и ранени при руска атака с Калибър срещу Одеса от Черно море

По първична информация против града са изстреляни минимум четири ракети " Калибър " от транспортен съд в Черно море. Силите за противовъздушна защита са свалили две ракети над града, оповестиха от администрацията на Одеса в Teлеграм.

Поразени са бизнес център, учебно заведение, комерсиална верига, заведения за хранене и магазини, след което наоколо до бизнесцентъра е избухнал пожар.

На място са изпратени избавителни екипи и пожарникари. Местните управляващи допускат, че под руините има затрупани хора.

Същевременно украинският президент Володимир Зеленски приветства напредъка на украинските войски наоколо до град Бахмут в източната част на страната, както и на южния фронт.

" Благодаря на всички, които в този момент се борят, които пазят и изтеглят напред нашите позиции ", сподели Зеленски в нощното си видео послание. " Например, в бранша Бахмут... има придвижване напред в разнообразни региони. "

Той също по този начин похвали частите на южния фронт " Таврия ", като съобщи, че в " изискванията на авиационно и артилерийско предимство на окупаторите има придвижване напред. Благодаря ви, бойци! Благодаря ви за всяка крачка и всеки метър, освободен от съветското зло. "

Ходът на украинската контраатака беше доказан и от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на визитата му в Белия дом.

В диалог с Джо Байдън той удостовери уговорката на Алианса да продължава да оказва поддръжка на Киев. На този декор съветският президент Путин разяснява пред публицисти, че би водил договаряния за Украйна само че единствено, в случай че бъдат прекъснати западните доставки на оръжия.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР