По отношение опасните токсини в състава им пастите за зъби

...
По отношение опасните токсини в състава им пастите за зъби
Коментари Харесай

Опасните токсини в пастите за зъби - триклосан


По отношение рисковите отрови в състава им пастите за зъби се подреждат на челно място измежду най-обсъжданите артикули. В листата с евентуално рисковите за здравето съставки на пастите за зъби попадат най-различни съединения, измежду които учените към този момент прибавят още едно. Това е така наречен триклосан – следващото рисково съединяване в някои дентални артикули, което учените смятат, че ни трови постепенно, само че несъмнено.

Триклосан се прокламира като суперактивно съединяване, употребено поради способността си да убива необятен набор от бактерии . С появяването на от ден на ден устойчиви бактерии обаче изниква въпросът дали бактерицидните свойства на триклосана към момента си костват при съществуване на заплахата от странични резултати.

Триклосан се употребява в състава на сапуни, шампоани и други артикули за външно приложение за заличаване на бактериите по повърхността на кожата. В състава на пастите за зъби обаче съединението попада в организма и отсам стартират проблемите.

Те са предизвикани не толкоз от директно токсично деяние на триклосана, колкото от това на неговите разпадни артикули . Триклосанът е органично фенолно съединяване, което след взаимоотношение с бактериите в устната празнина се разпада до диоксини . Тези съединения са публично приети от Световната здравна организация за токсични за индивида и природата . Това е причина използването на триклосан в козметиката да понижава, само че към момента да не е изцяло прекратена.

Свързани публикации.. Ракът на дебелото черво се подмладява – за какво? 3 Скритият риск при невъздържание с водата за уста 0 Колко постоянно е безвредно да си вършим рентген и ЯМР? 0

Проучванията на триклосана през последните години потвърдиха няколко рискови за здравето последици от разпадането и действието му в организма:
Повлиява хормоналната секреция – изключително равнищата на естрогена, тестостерона и тиреоидния хормон от щитовидната жлеза; Повишава риска от алергии , изключително в детска възраст при към момента неукрепнала имунна система; Ускорява клетъчното разделяне и може да работи като канцероген; Уврежда бъбреците, черния дроб; Нарушава салдото на чревната флора;

Задълженията за опоменаване цялостния състав на козметичните артикули разрешава елементарно да се открие съществуването на триклосан в пастите за зъби, които ползвате. Добре е тези артикули да се заобикалят. Триклосан обаче съдържат и някои типове

вода

за уста , което постанова техният състав също да бъде персонално проследяван за минимизиране отрицателните последици за здравето.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР