По отношение на постановлението за размер на нова минимална работна

...
По отношение на постановлението за размер на нова минимална работна
Коментари Харесай

Работодатели се обявиха против административното определяне на минимална заплата

По отношение на постановлението за размер на нова минимална работна заплата работодателите са се въздържали от поддръжка. Причината не е размера, а метода на образуването на МРЗ. Това стана ясно на брифинг в Министерския съвет след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС).

„ Нашите бележки са във връзка с това са, че при приемането на бюджета за 2022 година не беше направена оценка на въздействието на МРЗ , изключително във връзка с микро, дребните и междинните предприятия. По този метод от няколко години молим МРЗ да не се дефинира по административен метод, а с ясни и справедливи критерии по отношение на Конвенция 131 на Международната организация на труда, която България е утвърдила “, обявиха Добри Митрев, ръководител на УС на Бългаската стопанска камара (БСК).

Всички са се обединили към концепцията за удължение на мярката 60/40 до края на юни, тъй като нито стопанската система ни е възобновена - има нови провокации пред икономическите оператови. Туристическата промишленост е тежко наранена и не се чака огромен трус и разтърсвания в бранша, високи цени, които засягат ресторантьорите. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР