По отношение на нашата граница вече изпратихме над 50 военнослужещи.

...
По отношение на нашата граница вече изпратихме над 50 военнослужещи.
Коментари Харесай

Тагарев: Изпратихме още 50 военнослужещи към другите 300 на границата ни

" По отношение на нашата граница към този момент изпратихме над 50 военнослужещи . Това е в допълнение на 300-та военнослужещи, които към този момент имахме ". Това сподели пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев . Заедно с президента Румен Радев и началникът на защитата адм. Емил Ефтимов, той взе участие в тържествената гала по заграбване на първо офицерско звание на курсантите от специализация „ Медицинско обезпечаване на въоръжените сили “ от випуск 2023 – „ Васил Левски “ на Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ (ВВМУ) „ Н. Й. Вапцаров “ във Военномедицинската академия в София. 

" Армията оказва помощ за защита на нашата граница. Ако се наложи, ще изпратим и още " , съобщи Тагарев. 

Според него предстоящият мигрантски напън не би попречил на влизането на страната ни в Шенген. Мисля, че всички схващат сегашната обстановка и изискванията, при които би трябвало да подсигуряваме защитата на границата. Ще създадем всичко допустимо да я подсигуряваме, уточни Тагарев. 

Попитан за срещата с сътрудниците му преди няколко дни по отношение на опцията НАТО да окаже подпомагане на Израел , Тагарев сподели: " НАТО изрази цялостна политическа поддръжка на Държавата Израел, която беше обект на отблъскващ терористичен акт и дейности изобщо, само че НАТО като цяло не планува, не възнамерява интервенция в този район. Отделни страни обаче към този момент показаха желание да оказват помощ на Израел да подсигурява своята сигурност ", добави той. 

" Намерението на Израел е доста ясно и изрично, че те ще проведат такава сухопътна интервенция " , разяснява той във връзка с протичащото се в близкоизточната страна. По думите му интервенцията е обвързвана със своите опасности и популацията на Газа е предизвестено да се изтегля. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР