По отношение на конфликта около Украйна, той коментира, че там

...
По отношение на конфликта около Украйна, той коментира, че там
Коментари Харесай

Благовест Белев: България подготвя инфраструктурата за приемане на самолетите Ф-16

По отношение на спора към Украйна, той разяснява, че там където има скупчване на войски постоянно има съображение за терзание

"Българската страна приготвя инфраструктурата за приемане на самолетите Ф-16. Договорът за доставката им е подписан сред държавните управления на България и Съединени американски щати. В него доста ясно са написани отговорностите на Парламент, президент, Министерски съвет и министър на защитата. И всяка от страните ще направи нужното, с цел да се осъществя той ".

Това сподели в предаването "Говори в този момент " по заместник–председателят на парламентарната комисия по защита от "Продължаваме смяната " Благовест Белев.

"Българската страна е изпълнила всичко по контракта, което се желае от нея и продължава да го извършва ", добави Белев.

Той е безапелационен, че построяването на инфраструктурата въз основата "Граф Игнатиево " е заложено в бюджета, в периодите в които ще бъдат доставени самолетите.

"По контракт осемте самолета би трябвало да бъдат доставени до 2024 година, само че в случай че имаме поради забавянето, до 2025 година ще бъдат доставени ", счита Благовест Белев.

По отношение на спора към Украйна, той разяснява, че там където има скупчване на войски постоянно има съображение за терзание.

"Една искра, каквато може да бъде почтена провокация, е в положение да провокира спор. Но аз си мисля, че декларациите от двете страни са ясни, че ще се търси спокойно решение на спора ", сподели Белев.

Що се отнася до бюджета за защита, той разяснява, че финансовото министерство отпуска средства единствено против добре предпазени планове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР