По отношение на храната, която ядем, трябва да слушаме тялото

...
По отношение на храната, която ядем, трябва да слушаме тялото
Коментари Харесай

Какво би се случило с нас, когато откажем ЧЕРВЕНОТО месо

По отношение на храната, която ядем, би трябвало да слушаме тялото си. Така ще разберем кое ни понася и се отразява добре и кое не. Има случаи, в които можем да спрем потреблението на алено месо. Какво се случва с тялото тогава?

По-хубава кожа – постоянно кожните проблеми са израз на процеси, които се случват в тялото. Ще забележите по какъв начин кожата се почиства, когато наблягате на повече плодове, зеленчуци, варива и зърнени храни, богати на витамини и минерали.
Не яжте този артикул, в случай че не желаете да повредите ОЧИТЕ си
Почти всеки от нас е наясно с това какво да похапва, в случай че желае да подкрепи зрението си. В листата са: моркови, яйца, броколи, боровинк...

Отслабване – защото това месо е доста калорично, ограничението на приема му може да ни помогне да свалим няколко кг. Необходимите калории можем да си набавим от други източници на протеин като тофу, фасул и така нататък

Повишаване на силата – с цел да имате сила през целия ден, би трябвало да имате здрава храносмилателна система, сърце и тяло. Това може да постигнете като изключите аленото месо от диетата си. На негово място включете повече пълнозърнести храни, бобови култури, зеленчуци и плодове. Те дават сила.

По-нисък холестерол – махайки аленото месо от менюто, ще ограничите и приема на мазнини, които покачват равнищата на холестерола. Това ще се отрази добре и на сърдечната активност. Ако наситените мазнини се натрупат в тялото, това може да докара до артериална болест, инсулт, инфаркт и други.

Постигане на алкално-киселинен баланс – организмът ни би трябвало да има естествен pH баланс. Това се реализира мъчно с потреблението на алено месо, защото то е храна, която образува киселини и може да окаже отрицателно въздействие върху стомаха. То натоварва стомаха и може да сътвори удобна среда за развиване на бактерии.
Ето коя храна прави живота на мъжете по-кратък
Червеното месо съкратява продължителността на живота на мъжете. Вестник „ Експрес ” заяви за това, цитирайки данните на проучв...

Липса на отичане – в случай че има моменти, в които се чувствате подути, обърнете внимание дали това се случва, когато хапнете алено месо. Може би би трябвало да го ограничите от менюто си. Ако на негово място включите храни, богати на фибри, храносмилането ще се възстановява, подуването ще изчезне и ще се почувствате доста по-добре.

Намаляване риска от рак – спирайки аленото месо, ще намалите риска от отключване на някои типове рак. Високо наличие на наситени мазнини в организма води до покачване на възпаленията в тялото, а оттова усилва риска от ракови болести.

Понижаване риска от болести – още веднъж поради наличието на наситени мазнини в състава на аленото месо. Избягвайки ги, ще понижите риска от затлъстяване, сърдечни проблеми и диабет.

С грижа към околната среда – развъждането на животни за алено месо изисква доста запаси. Те от своя страна вредят на околната среда. Ако намалите потреблението на месо, ще спестите вредата върху нея.
Злоупотребата с алено месо форсира стареенето
Употребата на алено месо в огромно количество води до ускорено стареене на тялото. До този извод са стигнали медици от университета на...

Ако спрете да ядете алено месо, би трябвало да помислите по какъв начин ще компенсирате загубата на витамини от група В, които идват от него. Наблегнете на сиренето, яйцата, тофу, риба, соеви артикули и други, които могат да ви набират витамините.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР