По основните пътища в страната се образуваха километрични опашкиВ края

...
По основните пътища в страната се образуваха километрични опашкиВ края
Коментари Харесай

Катастрофи и задръствания по пътищата ни днес

По главните пътища в страната се образуваха километрични опашки

В края на почивните дни - километрични опашки по съществени пътища и хиляди изнервени водачи, съобщи

Катастрофа на автомагистрала „ Тракия” в посока София край Вакарел забави с часове придвижването към столицата. Колоната от коли доближи над 10 километра. Натоварен беше трафикът и при тунелите край прохода „ Витиня”. Подобна беше обстановката и на юг - от Гърция към България.

По обяд три леки автомобила се удариха на автомагистрала „ Тракия” в посока София. Наложи се пътят да бъде затворен, с цел да бъдат изтеглени колите и за по-малко от час задръстването надминава 7 километра.

Част от водачите, тръгнали към София, избраха обходен маршрут до автомагистралата. Сред тях беше и Георги. „ Чух се със сестра ми, която пътува по-напред. Предупреди ме, че има огромно запушване на автомагистралата и по-добре да минем през този път”, сподели той.

През обхода водачите се сблъскаха с различен проблем – неприятния път. „ Преди 15 години най-малко нямаше дупки. От тогава обаче нищо не са правили. Пет камиона асфалт трябват да запушат дупките тук”, разяснява един от пътуващите.

За разлика от първия от серията почивни дни за Великден, през днешния ден трафикът по автомагистрала „ Хемус” беше натоварен, само че пътуването - изненадващо умерено. „ От 9 часа въведохме нова краткотрайна организация на придвижването, която е с две пътни ленти през тунела посока град София и една пътна лента за идващите от София посока Варна”, съобщи Петър Соколов - шеф на „ Охранителна полиция ", ОДМВР-София.

Натоварен беше трафикът и през турската граница. В първите почивни дни единствено през „ Капитан Андреево” на юг са минали над 10 000 автомобила, огромна част от които се прибират през днешния ден.

Тапи и тапи в последния почивен ден имаше и на юг. Пътищата в Югозапада бяха изключително натоварени в следобедните часове, когато хиляди потеглиха да се прибират.

След относително спокойното начало на деня, към обяд трафикът фрапантно се ускори. Хиляди коли, пътуващи от Гърция и Банско към столицата образуваха големи тапи и по двете посоки.

„ Пътуването е призрачен сън. Не виждам по какъв начин и по кое време ще се оправи това нещо. Започнаха да строят автомагистрала, не виждам обаче никакъв смисъл от цялата работа”, разяснява един от пътуващите.

Огромният брой коли обаче обезсмисли всевъзможни концепции за бързо напредване. В следобедните часове извънредно доста се натовари правата сред Симитли и Благоевград. За пътуващите беше нужен повече от час, с цел да изминат въпросните 15 км.

Интензивно в голяма колона беше придвижването и в Кресненското дефиле.

В края на седмицата се чака нова вълна трафик поради идните три почивни дни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР