По обвинителен акт на Районна прокуратура - Перник съдът е

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура - Перник съдът е
Коментари Харесай

Мъж, изнасилил 72-годишна жена с Паркинсон, влиза в затвора

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Перник съдът е признал за отговорен Д.Б. (на 51 години) за осъществени от него закононарушения. Магистратите дефинираха наказване „ Лишаване от независимост “ в размер на 10 години за обезчестяване и четири години „ Лишаване от независимост “ за кражба, оповестиха от прокуратурата.

Подсъдимият Б. е неведнъж осъждан, като са му били налагани санкции „ Лишаване от независимост “ за друг период и не е изминал петгодишен период от изтърпяване на последното наложено му наказване.

През нощта на 08.03.2018 година Д.Б. използвал огромно количество алкохол.

Той знаел, че в този интервал на месеца се получават пенсии, както и че в квартала му „ Хумни дол “ в гр. Перник наоколо до дома му живеят възрастни хора. Около 02:30 ч. – 03:00 ч. подсъдимият влезнал в двора на къща на негови съседи за кражба. След като открил, че входната врата към първия етаж е заключена, благодарение на железен кол той я развалил, вследствие на което съумял да проникне в жилището.

По същото време там се намирала седемдесет и две годишна трудноподвижна жена, страдаща от заболяването на Паркинсон. Тя лежала будна на дивана в стаята си и гледала телевизия на загасено осветяване, когато при нея влезнал подсъдимия.

Той запушил с ръка устата на безпомощната жена, направил знак да мълчи, след което извадил джобно ножче с отворено острие. Заплашил я, че в случай че се съпротивлява, ще я заколи. След това Д.Б. осъществил принудителен сексуален акт с дамата.

На потегляне той взел от масичката до дивана мобилен телефонен на потърпевшата, както и остатъка от пенсията ѝ - паричната сума от петдесет лв., която изхарчил още същата нощ.

За случилото се били сигнализирани органите на реда в гр. Перник, като са подхванати незабавни оперативно – издирвателни мероприятия, вследствие на които Д.Б. е бил арестуван.

Впоследствие той е притеглен в качеството на обвинен за осъщественото обезчестяване и кражба. Производството против него е било извършено по реда на съкратеното правосъдно разследване, заради което наложените санкции са редуцирани с по 1/3, а точно – за първото закононарушение от петнадесет години на 10 години „ Лишаване от независимост “, а за второто - от шест години на четири години „ Лишаване от независимост “.

На подсъдимия е несъмнено едно общо наказване, а точно най-тежкото – 10 години „ Лишаване от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в законоустановения период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР