По обвинителен акт на прокуратурата в Пловдив са осъдени 65-годишна

...
По обвинителен акт на прокуратурата в Пловдив са осъдени 65-годишна
Коментари Харесай

Затвор за мъж и жена за измама с документи за пенсиониране в Пловдив

По обвинителен акт на прокуратурата в Пловдив са наказани 65-годишна жена и мъж на 55 година за машинация с предоставени документи пред Национален осигурителен институт за трудов стаж при пенсиониране, оповестиха от обвиняването.

Те са наказани за това, че за времето от юни 2014 година до декември 2019 година, те са въвели в подвеждане 31 жители, с което им предизвикали имотна щета в изключително огромни размери - в размер на 215 728  лева

Те са приети за отговорни и за това, че в съучастничество с 42-годишна жена, в интервала от ноември 2017 година до февруари 2019 година, съставили неистинен публични документи - УП №30 и трудови книжки, за да бъдат употребявани пред длъжностни лица от Териториално отделение на Национален осигурителен институт в гр. Пловдив за доказване на положен трудов стаж на разнообразни лица.

Съдът е наложил на двамата санкции от по 3 години и 7 месеца отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим на изтърпяване, за всеки един от тях. Спрямо тях е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.  

Съдът също по този начин е признал за отговорна и другата жена по повдигнатото обвиняване, като я е освободил от наказателна отговорност по член 78а от Наказателния кодекс и е наложил санкция в размер на 2 500 лв..

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване пред съда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР