По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Варна 21-годишният Д.С. от град

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Варна 21-годишният Д.С. от град
Коментари Харесай

Млад мъж ще бъде съден за причиняване на смърт и телесни повреди на повече от едно лице в пътен инцидент след употреба на алкохол 

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Варна 21-годишният Д.С. от град Белослав ще бъде съден за причиняване на гибел и телесни повреди по несъобразителност на повече от едно лице в пътен случай, като действието е осъществено в пияно положение и без владеене на нужната дееспособност. Освен това младият мъж управлявал автомобил с прекъсната регистрация, служейки си с регистрационни табели, издадени за друго МПС.

На 8 февруари 2021 година, обвиненият дружно с други свои другари гостувал в село Неофит Рилски. Компанията се черпела, като Д.С. употребявал и алкохол. Около 18:00 часа 20-годишният тогава мъж седнал зад кормилото на автомобила на своя хазаин и потеглил дружно с трима пасажери към исторически парк покрай селото.

Докато пътували, возещите се забелязали, че Д.С. бил повлиян от алкохола, който изпил по-рано. Поискали от него да не ръководи повече транспортното средство и се разбрали да ги прибере назад в къщата. По пътя спрели на бензиностанция, с цел да заредят гориво. А един от пасажерите купил и бутилка водка. Потеглили още веднъж. Докато пътували обвиненият и приятелят му отворили бутилката и изпили част от алкохола.

Младият мъж, който бил зад кормилото, карал бързо, не се съобразявал с мокрия асфалт и тъмнината на открито. В един миг той се движел със скорост 119,59 км/ч. по пътен сектор с дупки и неравности, мокри и кални сектори. Д.С. изгубил надзор над ръководеното от него МПС, не съумял да го овладее и автомобилът се блъснал в крайпътно дърво.

Затиснат в автомобила на шофьорското място се оказал обвиненият, а на предна седалка до него – един от спътниците му. След като били извадени, двамата мъже неотложно били превозени към болнично заведение за оказване на незабавна здравна помощ. На път за болничното заведение обаче потърпевшият пасажер умрял. Установено било, че причина за гибелта му станали травматичните увреждания, настъпили в следствие от пътно-транспортното произшествие. В случая потърпевши още момиче и момче, които получили надлежно междинна и лека телесни повреди.

От назначената съдебномедицинска експертиза се открило, че все още на произшествието концентрацията на алкохол в кръвта на Д.С. била 1,50 – 1,54 промила.

Предстои делото против 21-годишния обвинен да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР