По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Силистра 19-годишният Ф.Р.

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Силистра 19-годишният Ф.Р.
Коментари Харесай

Доживотен затвор за млад мъж, ограбил, изнасилил и убил жестоко съседка


По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Силистра 19-годишният Ф.Р. от с. Скала, притеглен към наказателна отговорност за обир, съпроводен с ликвидиране, и за обезчестяване на жертвата беше приет за отговорен. Окръжен съд – Силистра се произнесе с неоправдателни присъди и по двете обвинявания, като за закононарушението по член 199, ал.2, т.2, предложение първо, по отношение на чл.198, ал.1 от Наказателен кодекс той получи наказване пожизнен затвор, а за закононарушението по член 152, ал.4, т.4 по отношение на ал.1, т.2, предложение първо от Наказателен кодекс – „ отнемане от независимост “ за период от 18 години. На съображение член 23 от Наказателен кодекс Ф.Р. ще търпи по – тежката от двете присъди, а точно пожизнен затвор, оповестяват от държавното обвиняване.

Мъжът ограбил и умъртвил по извънредно нечовечен метод 51-годишна жена, негова съседка от село Скала. Освен това осъществил с нея сексуален акт без нейното единодушие, употребявайки мощ, като действието съставлява изключително тежък случай.

Тялото на жертвата било открито на 7 май 2021 година, в помещение на дома ѝ. Тя имала общо 24 прободно - порезни рани в региона на гърдите, лява ръка и гърба. Установено е, че гибелта ѝ настъпила в резултат на остра кръвозагуба. От резултатите на правосъдно – здравната експертиза станало ясно също, че дамата била изнасилена.

При огледа на местопроизшествието е установено, че в спалнята на жертвата има голям брой разхвърляни облекла и движимости, празни дамски чанти и портмоне. Установени са неналичия на пари и златни украшения. Автомобилът ѝ също бил лишен. Отнетите движимости били на обща стойност 6325 лв. и 60 евро.

В хода на следствието станало изрично ясно, че причинител на тежкото действие е съселянин на убитата – Ф.Р. на 19 години. Той бил прочут на органите на реда и, макар възрастта си, имал други престъпни прояви и бил към този момент осъждан. Младият мъж имал начално обучение и бил без непрекъсната работа и източник на приходи.

След като бил арестуван в прилежащо село, той направил признания и бил притеглен към наказателна отговорност за осъщественото от него закононарушение, за което в закона се планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Решението на Окръжен съд - Силистра предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР