По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив са осъдени С.Х., на

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив са осъдени С.Х., на
Коментари Харесай

Осъдиха на затвор двама обвиняеми за пране на пари

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив са наказани С.Х., на 42 година, и 63-годишната Б.Я. за пране на пари. Те са приети за отговорни за това, че на 14.04.2021 година в гр. Пловдив, в съучастничество, като помагачи на причинителите, посредством даване на достъп до банкова сметка, са улеснили осъществяването на 107 финансови интервенции с имущество – пари на стойност 1 617 844 евро, с левова равноценност 3 164 228 лв., според фиксинга на Българска народна банка.

Парите са били подредени към банкова сметка в Китай, като 17 финансови интервенции са били сполучливи, а останалите 90 са били блокирани. Престъплението е квалифицирано като изпиране на пари по член 253, алинея 4, вр. ал.3 т. 2 вр. алинея 1 вр. член 20 алинея 4 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд-Пловдив наложи на С.Х. наказване от 6 години и 8 месеца отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим и санкция в размер на 120 000 лв.. Б.Я. е наказана на 5 години отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим и санкция в размер на 60 000 лв..

Делото е прегледано в процедура, протекла по реда на съкратеното правосъдно разследване, като подсъдимите признаха напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт. Размерът на наложените санкции е избран при изискванията на член 54 от Наказателен кодекс и след редуцирането с 1/3, според член 58а ал.1 от Наказателен кодекс.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд-Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР