По обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери

...
По обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери
Коментари Харесай

Зам.-началникът на генералния щаб на Русия е задържан за подкуп

По обвиняване в приемане на рушвет в изключително огромни размери беше арестуван заместник-началникът на генералния щаб Вадим Шамарин. Военен съд го остави в ареста за два месеца.

Вадим Шамарин е четвъртият съветски военачалник, който влиза в ареста в границите на един месец. На 24 април и на 14 май по обвинявания в корупция бяха арестувани надлежно заместник-министърът на защитата Тимур Иванов и основният кадровик на министерството Юрий Кузнецов. На 17 май известният с рецензиите си към висшето командване някогашен пълководец на 58-ма войска на Южния боен окръг ген. Иван Попов беше упрекнат в шикалкавене и също арестуван. Попитан дали може да се приказва за чистка в министерството на защитата, представителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори:

" Борбата против корупцията е поредна работа, която продължава непрекъснато. Това в действителност е част от работата на нашите правоохранителни органи. Не съм акредитиран да разясня детайлите ".

В новото съветско държавно управление президентът Владимир Путин смени министъра на защитата, като сложи на мястото на Сергей Шойгу икономиста и някогашен вицепремиер Андрей Белоусов. Самият Шойгу беше назначен за секретар на Съвета за сигурност на Русия на мястото на Николай Патрушев, който пък стана асистент на президента по корабостроенето.

Междувременно от Кремъл оповестиха, че през днешния ден Владимир Путин отива на двудневно публично посещаване в Беларус.

Преди да замине за Минск той подписа декрет за компенсиране на вредите, нанесени на Русия от неприятелските дейности на Съединените щати. Според документа американското имущество в Русия предстои на конфискуване, с цел да се компенсира изземването на съветското имущество в Съедините щати.

На 24 американският сенат утвърди закоопроект, който планува предаване на замразените съветски активи на Украйна. Президентът Джо Байдън обаче към момента не е подписал законопроекта.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР