По обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново 29-годишна жена е осъдена

...
По обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново 29-годишна жена е осъдена
Коментари Харесай

Една година затвор за шофиране на автомобил след употреба на наркотици 

По обвиняване на Районна прокуратура-Велико Търново 29-годишна жена е наказана за шофиране след приложимост на амфетамин на една година отнемане от независимост, което да се изтърпи при общ режим, санкция в размер на 500 лв. и отнемане от право да ръководи МПС за период от една година – закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс.

М.М. е приета за отговорна за това, че на 05.10.2021 година към 00,35 часа на основен път София-Варна, при км. 129 + 800, намиращ се на територията на Община Велико Търново, управлявала лек автомобил „ Опел Корса “ след приложимост на наркотични субстанции – амфетамин, открито с техническо средство „ Dreger Drug Check 3000 “ – закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс.

На 04.10.2021 година обвинената била в гр. Велико Търново дружно с другари, като използвала амфетамин и алкохол. Около среднощ потеглила с лек автомобил да се прибира към града, в който живее. На основен път София-Варна при км. 129 + 800 тя изгубила надзор над автомобила и се блъснала в крайпътен склон.

Извършените инспекции за приложимост на наркотични субстанции и за алкохол в кръвта отчели позитивен резултат за приложимост на амфетамин и централизация на алкохол в кръвта 1,08 на хиляда. Обвиняемата е осъждана и действието, за което е привлечена към наказателна отговорност, е осъществено в изпитателен период на предходно наказание, заради което тя следва да изтърпи и отсроченото наказване в размер на 11 месеца отнемане от независимост или общо наказване в размер на една година и 11 месеца при общ режим.

Присъдата на Районен съд-Велико Търново предстои на обжалване пред Окръжен съд-Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР