По обвинение на Окръжна прокуратура - Ловеч, е бил осъден

...
По обвинение на Окръжна прокуратура - Ловеч, е бил осъден
Коментари Харесай

Осъдиха земеделец за неправомерно получаване на европейски средства

По обвиняване на Окръжна прокуратура - Ловеч, е бил наказан аграрни производител, показал погрешни сведения пред Държавен фонд "Земеделие ", за приемане на средства по европейските фондове. Това оповестяват от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Б.Б. е приет за отговорен за това, че през интервала 29 май 2013 г.- 30 май 2014 година в Троян, при изискванията на продължавано закононарушение, пред Общинска работа "Земеделие " - Троян, и Областна дирекция на Държавен фонд "Земеделие " - Ловеч, е показал погрешни сведения за подкрепяне на акция 2013 и 2014 година Той е декларирал, че трайно употребява площи, които към датата на подаване на заявката, дават отговор на изискванията за поддържане на земята в положително земеделско и екологично положение.

Земеделските имоти се намират в землището на селата Борима и Дълбок дол, община Троян, регистрирани в системата за идентификация на аграрни имоти с идентификационни номера. В реалност обаче парцелите не са били употребени от него, само че той е получил средства от "Европейски фонд за гарантиране на земеделието " по размер "Схема за единно заплащане на повърхност " и от "Европейски аграрни фонд за развиване на селските региони " по размер "Плащания за естествени ограничавания в планински региони ", Схема за преразпределително заплащане и Схема за "Национални доплащания на повърхност ". За 2013 година е получил над 4 хиляди лв., а за 2014 година близо 3 хиляди лв..

За осъщественото действие, обвиненият е наказан на две години отнемане от независимост, което на съображение член 66 от Наказателен кодекс е отсрочено с изпитателен период от три години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР