По няколко идентични сигнали за неправомерно изтеглени парични суми от

...
По няколко идентични сигнали за неправомерно изтеглени парични суми от
Коментари Харесай

Измами с онлайн кредити през мобилни приложения

По няколко идентични сигнали за непозволено изтеглени парични суми от банкови сметки на пострадали жители, добити без тяхно познание под формата на онлайн заеми, работят през последните месеци проверяващи от отдел „ Икономическа полиция ” към дирекцията.

Активните дейности за секване на лъжливата скица се реализират под наблюдаване на Районна прокуратура – Пловдив, а напъните са ориентирани към откриване на всички участници в нея.

В тази връзка от Министерство на вътрешните работи молят хората да бъдат деликатни, с цел да не станат жертва на лъжливия сюжет, който в най-общи линии има следния механизъм:

Използва се напълно опцията посредством мобилни приложения на избрани компании да се отпускат онлайн заеми на физически лица, без нужда за тяхното наличие в банков офис.

Основното условие на тези интернет платформи е т.нар „ лицева верификация ” на клиента – самоличността му се удостоверява, като се вкарат идентификационните данни от персоналната карта и се направи фотография на неговия облика.

Сред желаните жертви на причинителите са младежи на възраст сред 20 и 25 години.

Най-често с персоналните им документи и фотография участниците в схемата се снабдяват под разнообразни предлози, свързани с щедрост – образуване на дарителска акция за деца сираци, хора в неравностойно състояние, с тежки здравословни проблеми и така нататък

След прекосяване на електронната идентификация на индивида, от негово име се кандидатства за заем в дадена банка, а отпусната сума се превежда в автоматизирано открита сметка.

От нея, посредством интернет банкиране, парите се насочват към сметки на подставени лица, които правят изтегляне от каса или АТМ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР