„По някакъв начин са изчезнали, или са били усвоени, както

...
„По някакъв начин са изчезнали, или са били усвоени, както
Коментари Харесай

Минеков: Изчезнали са 4.5 млн. евро за ремонта на Ларгото в София

„ По някакъв метод са изчезнали, или са били усвоени, както се споделя, близо 4.5 милиона евро от целия план за ремонта на Ларгото “, сподели служебният министър на културата Велислав Минеков в конференция.
Той цитира конфиденциален отчет на ОЛАФ, в който има и рекомендации.
„ Препоръките са да се търси отговорност от трима министри и един кмет “, добави Минеков. По думите му тези средства би трябвало да се върнат назад.
Министърът разяснява, че ще подаде сигнал към българската и Европейската прокуратура за изчезналите пари. „ Имам подозрения какъв ще бъде резултата с нашата прокуратура, само че доста скоро, съгласно мен, тази прокуратура ще се задейства на съществени обороти “, добави Минеков.
Той разяснява и средствата за ремонта и основаването на изложба „ Квадрат 500 “. Този план също ще бъде подаден към европрокуратурата за инспекция.
„ Още средства са употребявани в нещо, което дефинирам като бутафория – това е имитационната цитадела в местността Яйлата. Похарчени са 1.6 млн. евро за крепостта от итонг и гипс “, сподели Минеков. Той добави, че това е спряло изследванията в местността.
„ Изобщо ще осведомявам европрокуратурата за още доста неща, които са се случвали, изключително с евросредства “, добави Минеков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР