. По норматив за град като Варна трябва да са

...
. По норматив за град като Варна трябва да са
Коментари Харесай

Търсят още 50 доброволци във Варна

 . По норматив за град като Варна би трябвало да са до 76 души. Това сподели за Радио Варна, ръководителят на отряда Руси Русев. Той приканва всички хора, които имат предпочитание да оказват помощ, да се включат към отряда доброволци. Ще бъдат подготвени в границите на 1 година, с цел да вземат участие пълноценно при потребност.

От този месец членовете на отряда оказват помощ на медиците от " Бърза помощ " при преместването и превозването на трудноподвижни заболели. Първият сигнал, на който се отзовават, е за превозването на жена от вкъщи й до центъра по хемодиализа във Варна. Доброволците оказват помощ когато в съответен случай не може да се отзове втори медицински екип или подобен на службите на пожарна сигурност. Екипирани са с гащеризони, маски, шлемове и ръкавици и съблюдават всички ограничения за сигурност при оказване на помощ.

По време на първата изолираност доста хора не можеха да излязат от вкъщи си, с цел да си набират нужни артикули и тогава тази работа поеха доброволците от отряда, описа Руси Русев. Реагирали са на 7-8 повиквания дневно. Той посвещава огромна част от времето си на непринуден труд още от 2013 година. Днес е на 35 години и убеждението да оказва помощ на хората е още по-силно. Руси Русев е измежду първите, които потеглят по магазини и аптеки да купуват артикули на възрастни хора при започване на ковид-пандемията.

Не се опасява, че може да се болести с ковид, тъй като го е преболедувал скоро. Смята, че е обикновено хората да се тормозят да не се заразят. Сред доброволците от отряда, обаче,  няма огромен боязън от болест. Всеки, който е станал доброволец е една концепция по-безстрашен, споделя Русев.

След всяка доброволческа акция се усеща огромно задоволство измежду отряда, разказва още той. Хората им благодарят, насочат им най-хубави пожелания - да са здрави и да не стопират да оказват помощ. Това е нашата премия, споделя още доброволецът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР