По никакъв начин не е застрашена енергийната сигурност на България.

...
По никакъв начин не е застрашена енергийната сигурност на България.
Коментари Харесай

Борисов увери, че енергийната ни сигурност не е застрашена

По никакъв метод не е застрашена енергийната сигурност на България. Работят всички блоков е. Водноелектрическа централа са цялостни, АЕЦ работи на цялостна мощ, трите централи в Маришкия басейн също. Така министър председателят Бойко Борисов отговори в Брюксел преди началото на съвещанието на Европейския съвет на журналистически въпрос " застрашена ли е сигурността в енергетиката ".

Повод за този въпрос бе настояването ДАНС, МЕ и КЕВР да ревизират техническата валидност на " Топлоелектрическа централа Варна " ЕАД преди държавно сдружение да заплати милиони левове за леден запас, които да се съхраняват в този Топлоелектрическа централа.

" Интересно е името на притежателя, за това се приказва толкоз ", сподели Борисов. Припомняме, " Топлоелектрическа централа Варна " ЕАД е благосъстоятелност на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
 Искат ДАНС да ревизира техническата валидност на Топлоелектрическа централа
Искат ДАНС да ревизира техническата валидност на Топлоелектрическа централа " Варна "

От АКФ са подали сигнали и в КЕВР, Национална агенция за приходите и енергийното министерство

Запитан кой ще бъде еврокомисар на България, той отговори: " Мария Неделчева (Габриел) ще е еврокомисар ". На въпрос за какво не употребява фамилното й име по брачен партньор, Борисов сподели: " Накрая може и мъжа й да го прекръстя. Където е дамата, там е силата ", шеговито сподели министър председателят Борисов.

На въпрос какъв сектор ще й се търси, той сподели че досегашният й сектор (цифровизация - б.р.) е най-модерният .

Консултации вървят по всички пет значими позиции в Европа, съобщи Борисов преди началото на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел. Премиерът не чака да има изясненост довечера, само че съобщи, че консултациите ще продължат.
 Мария Габриел не е подавала заявление в ЦИК за отхвърли си да е евродепутат
Мария Габриел не е подавала заявление в ЦИК за отхвърли си да е евродепутат

Тя ще би трябвало да се обърне към Европейския парламент

Премиерът бе питан по разнообразни тематики от публицистите. Той самият запита по какъв начин по този начин преди не е било определяно като популистко настояването за по-ниска държавна дотация за партиите, а в този момент опозицията и президентът Румен Радев не утвърждават решението за внезапно понижаване на дотациите.

" Не мога да схвана за какво не престават полемики. Преди 2 година цялата акция на президента Радев мина на фона на дотациите ", сподели Борисов.

" Казват, че не им доближават дотации. Щом не ви доближават дотациите - има и американски модел . Движение за права и свободи внесоха за 0 лв. дотации. Който не му стигат парите, има право - дали е жител, компания, по най-прозрачния метод да уточни (кой да го спонсорира - б.р.) ", съобщи министър председателят.

Той цитира водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която по време на партиен конгрес прикани предприемачите в Българска социалистическа партия да затворят портфейлите си. " Сега може да ги оставят отворени и да посочат - предприемачът Х е внесъл 10 млн. в Българска социалистическа партия и да си ги узаконят ", сподели Борисов. За събитията от същия конгрес той също изясни, че Нинова сама си била написала оставката и сама си я е отдръпнала и той няма нищо общо. " Тя сподели, че аз не съм съумял да й взема оставката - оставка, която написа сама ", описа пред репортерите министър председателят.

" Преди 2 години цялата предизборна акция на президента Радев мина на фона на дотациите и референдума за един лев на глас. И тогава ръководещите в наше лице се биеха всеки ден, че надали не са те отговорни за това. Аз тогава поех ангажимент и незабавно след изборите го внесохме в Народното събрание, другите партии не го поддържаха ", подсети Борисов. Той означи, че преди 5-6 месеца по време на телевизионно присъединяване е поел уговорката по отношение на дотациите още веднъж.

" Тогава си спомняте, че президентът Радев отхвърли присъединяване, с цел да не поема подобен ангажимент. Дотогава нямаше никакви изявления, че това е популистко, че това не е демократично, че това ще убие партиите ", добави министър председателят Борисов.
 ГЕРБ няма защо да приказват с Българска социалистическа партия за дотациите
ГЕРБ няма защо да приказват с Българска социалистическа партия за дотациите

В писмото си до левицата те показват, че към този момент са декларирали позицията си по тематиката

Борисов отхвърли да приказва съответно за телефонния си диалога с основния договарящ за БРЕКЗИТ Мишел Барние. " Няма да разясня (разговора б.р.) и за Брекзит си говорехме ", сподели Борисов.

Относно мигрантската рецесия министър председателят ни сподели, че сега имаме нулева мигрантска вълна, тъй като я поддържаме с хора, техника и дипломация.

За работата на българо-македонската комисия за изясняване на противоречивите моменти Борисов сподели: " Те (македонците) имат доста неща да поправят. Докато това дребнотемие, едни герои, които са се били за България, за Македония, за родния ни край и най-хубавите ни песни са за тях. Нека да узреят ".

" На нас ни би трябвало време да си довършим работата на комисията. България направи всичко, те я изтреляха в небето. Сега би трябвало да създадат компромис и антибългарската изразителност... който желае да бъде в Европа... не довърши Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов обърна внимание на протичащото се сред Турция, Гърция и Кипър, като изрази вяра страните да намерят изкусен метод да решат въпроса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР