По най-използвания маршрут към Монблан ще бъде въведено ограничение на

...
По най-използвания маршрут към Монблан ще бъде въведено ограничение на
Коментари Харесай

Въвеждат туристически квоти за изкачването на Монблан

По най-използвания маршрут към Монблан ще бъде въведено ограничаване на броя на туристите дневно, оповестява Българска национална телевизия. Решение е взето за да се понижат смъртните случаи и скупчването на прекомерно доста хора.

От идващото лято броят на катерачите по по този начин наречения Кралски път ще бъде стеснен до 214 дневно.

Три четвърти от туристите употребяват този път при изкачването на най-високия връх в Алпите. Много от тях обаче не са готови - подценяват метеорологичните условия и не си обезпечават своевременен заслон. 16 са жертвите на планината това лято. Само един от нещастните случаи обаче е бил на Кралския път.

През август е прекомерно рисково и неуместно за туризъм. Ние желаеме да удължим туристическия сезон от началото на май до октомври. По-дългият сезон е доста по-разумно решение при изкачването на планината, разяснява Жакер Кристиан, планински лидер.

Ледниците се топят и това усилва заплахата от лавини и сриване на скали. Някои туристи вземат решение да изкачат върха с най-обикновени маратонки. Затова локалните управляващи в региона упорстват, че катерачите с несъответствуваща екипировка би трябвало да бъдат глобявани.

Възможно е обаче решението за ограничаването да провокира и противоположен резултат - т.е. туристите да се откажат от Кралския път и да опитат по-опасни направления.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР