По-нататъшните доставки на оръжие за Украйна ще влошат конфликта, като

...
По-нататъшните доставки на оръжие за Украйна ще влошат конфликта, като
Коментари Харесай

Песков: Нови доставки на оръжие за Украйна ще влошат конфликта

По-нататъшните доставки на оръжие за Украйна ще влошат спора, като се чака Вашингтон да разгласи нов пакет оръжия за Киев по време на визитата на президента Володимир Зеленски в Белия дом, разгласи Кремъл.

" Всичко това сигурно води до изостряне на спора и не вещае нищо положително за Украйна ", съобщи пред кореспонденти представителят Дмитрий Песков, като добави, че по време на визитата на украинския президент Москва не чака Украйна да промени позицията си във връзка с мирните договаряния, в това число да откаже да договаря с съветския президент Владимир Путин.

Преди седмица президентът на Украйна показа предложение за предприемане на три стъпки към мира, в това число даване на Киев на съвременни танкове и артилерия, поддръжка на Украйна за обезпечаване на финансова и енергийна непоклатимост и използване на препоръчаната по-рано „ формула за мир ", напомня Интерфакс. Тогава Песков назова тези оферти „ три стъпки към продължение на военните дейности ".

Дмитрий Песков отхвърли да назове местоположението на обединявания щаб на въоръжените сили, който, съгласно него, Владимир Путин е посетил на 17 декември. Тогава представителят разгласи, че президентът е посетил " зоната на специфичната военна интервенция " в Украйна.

Днес той беше помолен да удостовери или отхвърли информацията, че този щаб се намира в съветския град Ростов на Дон. „ Ние, както отбелязахте, не посочихме местоположението на този щаб, нямаме право да го вършим. Следователно знаете, че той е бил в щаба, само че не споделяме къде се намира ", отговори Песков.

Посланието на президента Путин до Федералното заседание ще се състои през идната година, заяви прессекретарят на Кремъл.

" До Нова година, несъмнено, президентът няма да прочете посланието. Сега графикът към този момент е доста претрупан ", сподели той и добави: " Това ще се случи още през идната година. Ще се ориентираме и ще уточним времето ".

Песков обаче отхвърли да разяснява повода за преместването на обичайна тирада. " Засега ще го оставя без коментар. Това е просто работен график. Той се движи малко надясно или наляво. Тук са вероятни незначителни придвижвания, те не въздействат на обстоятелството на оповестяването. Фактът на оповестяването ще бъде ", сподели Песков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР