“По много въпроси в областта на медицината има различни мнения,

...
“По много въпроси в областта на медицината има различни мнения,
Коментари Харесай

Георги Михайлов, БСП: Ковид мерките отпадат или намаляват в цяла Европа

“По доста въпроси в региона на медицината има разнообразни отзиви, само че има и решения, които се основават на справедливи данни. Потрудих се да направя информация за цяла Европа и се оказва, че на всички места ограниченията понижават или напълно отпадат. Това е един предстоящ от цялото човечество миг на прекосяване през сериозното тестване, каквото се оказа, че е COVID-19.”

Това съобщи заместник-председателят на здравната комисия в Народното събрание и депутат от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов в ефира на BG on AIR.

Според социалиста, ние последователно се разделяме с COVID-19, който докара до спиране образованието на учениците и студентите, доста тежко затормози живота в страната и опълчи обособените елементи от популацията едни против други.

“Безспорен е фактът, че всяка една зараза може да се завърне, както да вземем за пример грипа го прави всяка година. Това е завършек на нервността, не на пандемията, тъй като доста нервност имаше и тя се подклаждаше от разнообразни центрове в света. Но значимото е, че успяхме да се преборим и то в една фактически комплицирана конюнктура, която надалеч не се изчерпва единствено с COVID-19”, сподели още проф. Михайлов.

Той бе безапелационен, че се радва за цялата нация, тъй като всички дружно още веднъж ще тръгнем напред, спокойни, че сме претърпели това, което някои определяха като чумата на 21 век. „ Всичко това извънредно съществено се отрази на стопанска система, на просвета, на младото потомство “, уточни още националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Аз поздравявам непродължаването на епидемиологичната конюнктура и отпадането на съвсем всички ограничения. В ръцете на министъра, както и на шефовете на районните здравни инспекции е да бъде завършена една динамична заповед, която оттук-нататък ще взема решение по какъв начин ще се движат всички противоепидемични ограничения. Защото такива ограничения е допустимо да се афишират и при други инфекции, които биха могли да поразят огромни контингенти от популацията “, съобщи Георги Михайлов от ефира на BG on AIR и добави, че в този момент всичко това е в ръцете на министерството и неговите пълномощия.

В умозаключение той разяснява и обстоятелството, че ние сме измежду първите в Европа, с над 90% осъществяване на детския имунизационен календар. По думите му демонстрираме твърдоглавие във връзка с сезонните инфекции, както и към имунизациите, тъй като да вземем за пример тази против COVID-19 няма да ни защищити напълно, само че значително резултата и ще бъде- понижаване броя на заболелите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР