По-малко от седмица ни дели от началото на същинската част

...
По-малко от седмица ни дели от началото на същинската част
Коментари Харесай

Жребият за квалификациите на US Open: Кузманов с труден път към основната схема

По-малко от седмица ни дели от началото на същинската част на Откритото състезание на Съединени американски щати, където единственият българин, който има несъмнено място в главната скица, е Григор Димитров. Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов ще се опита да се причисли към хасковлията, само че за тази цел ще би трябвало да запише три следващи победи в квалификациите на конкуренцията. Това ще бъде седмо присъединяване на Мико в пресявките на шампионат от Големия шлем, като до момента той не е успявал да откри място в главната скица, макар че последните два пъти доближи до финалния стадий.

Жребият за идния квалификационен шампионат в Ню Йорк не бе благоразположен към родния ни представител, защото на старта го опълчи на 19-годишния италианец Лука Нарди, заемащ 173-тата позиция в международната класация. Тийнейджърът прави най-силния си сезон до момента, откакто по-рано през 2022-ра дебютира в пресявките на " мейджър " конкуренция и бе единствено на крачка от това да се класира за същинската част на Ролан Гарос. Освен това той завоюва две Чаланджър трофеи на хард, което е доказателство за това, че не трябва да подценяван и на твърди кортове.

При възможен триумф пловдивчанинът може да срещне спечелилия от конфликта сред участващия с " уайлдкард " представител на домакините Мърфи Касоне и 25-ия подложен Лиам Броуди, който в кариерата си има общо 7 участия в главната скица на шампионати от Шлема и доскоро повече от месец победи Диего Шварцман във втория кръг на Уимбълдън, преди да бъде надвит от Алекс Де Минор.

В случай че успее да се оправи и с второто затруднение, то в борба за влизане в същинската част на шампионата Мико най-вероятно ще се изправи против международния №117 Емилио Гомес, който през този сезон взе присъединяване в 4 Чаланджър финала и неотдавна доближи до рекордно за себе си класиране в ранглистата.

Пълната скица за конкуренцията можете да разгледате тук:

US Open men’s qualifying draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР