По-малко от минута - толкова е нужно на нова генеративно-състезателна

...
По-малко от минута - толкова е нужно на нова генеративно-състезателна
Коментари Харесай

AI разбива мигновено най-масовите пароли

По-малко от минута - толкоз е нужно на нова генеративно-състезателна мрежа, с цел да разбие 51% от всеобщо употребяваните пароли на потребителите в интернет. Това демонстрират резултатите от изследване на Home Security Heroes.

Изкуственият разсъдък се оправя за под час с към две трети от паролите, а дори потреблението на основния и дребни букви, числа и знаци не е надеждна отбрана, в случай че общата дължина е дребна. Технологията дава големи благоприятни условия на хакерите както за автоматизирано " щурмуване " на стотици профили по едно и също време, по този начин и за ориентирани офанзиви против съответни цели с висока значителност - едвам 19% от паролите оцеляват повече от месец при непрекъснати опити.
 Защо разбиването на пароли става все по-бързо и елементарно
Защо разбиването на пароли става все по-бързо и елементарно

Кратките пароли са най-лесната " плячка " за хакерите

Контекст : Животът ни към този момент наподобява невъобразим без достъп до най-различни цифрови платформи за работа, услуги и развлечение. В същото време, отбраната на нашите профили доста постоянно е на нивото на края на 90-те - с пароли като нашето ЕГН, името на детето ни или някои от всеобщо употребяваните конфигурации, които в никакъв случай не би трябвало да употребявате (за тях - по-долу).

Хакерите от години употребяват описи с потвърдено работещи пароли, с цел да пробват " с груба мощ " да обхванат в сметките, само че AI доста форсира процеса.
 45% растеж на атакуваните с обири на пароли консуматори
45% растеж на атакуваните с обири на пароли консуматори

Само за последните 6 месеца

Как работи : Home Security Heroes употребяват генеративно-състезателната мрежа PassGAN. Тя е тренирана върху огромен масив от данни, като в следствие нейните догатки са основани както на действителни пароли, по този начин и на разнообразни обичайни структури за съставянето им (къде нормално има числа, знаци и т.н.).

Подобен метод е доста по-ефективен от обичайни принадлежности като John The Ripper, чиито благоприятни условия са по-ограничени при в действителност комплексните пароли.

можете да пробвате силата на ключова дума със конструкция, която е сходна на вашата (НИКОГА не тествайте по сходен метод същинска ключова дума!).

Детайли : Под 6 минути са нужни на PassGAN, с цел да разбие 7-символна ключова дума, дори и тя да е с дребни и огромни букви, цифри и знаци. Ако разчитате единствено на числа, дори 11 признака ще бъдат отгатнати незабавно, а сходна дължина с букви може да издържи най-много 23 часа.
 Снимка 613775
Източник:

Комбинацията от числа и дребни и огромни букви обичайно е считана за " мощна ". Каква е обстановката на процедура? Важен фактор е дължината на паролата. Ако използваме, над половината от тях са до 8 признака. Даже и най-качествените от тях (каквито, за жалост, надалеч не всички консуматори използват) " оцеляват " най-много 7 часа, след което PassGAN ги налучква.

Какво можете да извършите: На първо място, не би трябвало да употребявате лесна за отгатване всеобща ключова дума. Ето тези пароли съгласно Cybernews са изключително неприятна концепция:
123456 123456789 qwerty password 12345 qwerty123 1q2w3e 12345678 111111 1234567890
Сред тези на процедура няма нито една, която да може да издържи на AI офанзива, а и сигурно ще са измежду първите опити на хакерите.

Home Security Heroes означават, че колкото по-комплексна става една ключова дума, толкоз по-трудно е и разбиването ѝ. 15 признака, измежду които числа, дребни и огромни букви, се разрушават за.... 613 млн. години. Ако добавите и специфичен знак отиваме на 14 милиарда години.
 Кои са най-често срещаните пароли в интернет, които по-добре в никакъв случай да не ползвате?
Кои са най-често срещаните пароли в интернет, които по-добре в никакъв случай да не ползвате?

След последния случай с разрушени профили в Twitter, припомняме настоящия лист за 2019-а

Допълнителен съвет от компанията е да не използваме общоприети структури на паролата се, т.е. да вземем за пример paRolaTa36e!tazi е по-добър вид, в сравнение с Parolataetazi36!

Понякога данните за достъп изтичат от зле предпазени платформи, посредством фишинг или по други способи. Затова и е значимо на всеки няколко месеца да ги подменяме, а при данни за хакерска атака против уебсайт, който използваме - да реагираме незабавно.

От друга страна: Сериозна компликация със " мощните " пароли е запомнянето им и ограничението на преупотребата им на доста места. Затова и от ден на ден специалисти упорстват за потребление на различни способи за доказване на самоличността като биометрия посредством мобилното устройство.
 Дойде ли времето да сложим завършек на досадните пароли?
Дойде ли времето да сложим завършек на досадните пароли?

И какви са пречките пред премахването им

При всяко състояние е повече от добра концепция да активирате двойна верификация при влизане посредством известие, токен или особено приложение. Така дори да бъде разрушена паролата, за недоброжелателя ще е най-малкото мъчно да стигне до данните ви.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР