По-малко от месец преди началото на учебната година, стотици училища

...
По-малко от месец преди началото на учебната година, стотици училища
Коментари Харесай

Десетки свободни позиции за учители в страната

 По-малко от месец преди началото на образователната година, стотици учебни заведения в страната търсят учители по разнообразни предмети. В София се търсят 22-ма учители за децата от 1-ви до 4-и клас, в Пловдив – 57, в Монтана – 6. За учениците от 5-и до 12-и клас дефицитът е още по-голям. В София търсят 27 преподавателя, в Пловдив  - 134, в Габрово – 31, а в Монтана - 28. Там се търсят най-вече преподаватели по математика и предучилищно образование.

В езиковата гимназия в Монтана през лятото си търсили петима учители. Един от претендентите, който към този момент е утвърден и през новата година ще преподава немски език в учебното заведение, е Олег Александров. Досега той бил преподавател в София, специализирал и в чужбина, само че решил да се върне в родния си град.

" Изолацията, която ме хвана в началото в чужбина, а по-късно в София не ми се отрази добре. В такива моменти не е хубаво да си самичък ", показа той пред Нова тв.

Само в област Монтана 39 учебни заведения от общо 60 си търсят учители. А свободните места за учители са 61. Директорите имат още няколко седмици, с цел да намерят преподаватели.

Един от разновидностите е образователните заведения да употребяват еднакъв преподавател, който да преподава на няколко места
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР