По-малко от месец от междинните избори за Конгрес в САЩ

...
По-малко от месец от междинните избори за Конгрес в САЩ
Коментари Харесай

Проучване прогнозира стабилна победа на републиканците на междинните избори в САЩ

По-малко от месец от междинните избори за Конгрес в Съединени американски щати изследвания демонстрират постоянна победа на републиканците в Камарата на представителите, която сега е ръководена от демократите. 

След искрица оптимизъм за демократите, подбудена от вяра за усъвършенстване на стопанската система и стимулирани да гласоподават бранители на правото на аборт, изгледите за партията, която държи президентството, Сената и Камарата на представителите са мрачни. Според допитване на CBS News/YouGov и разбор успеха на републиканците над демократите в Камарата на представителите наподобява постоянна с предвиждания за 224 против 211 места. 

Разочарованията от икономическата обстановка и продължаващата инфлация, макар положителните условия на пазара на труда, карат някои американци да се обезпокояват повече за цените в сравнение с преди месец.

Според CBS, представена от БНР, републиканците печелят гласоподаватели, които слагат приоритет над стопанската система, само че те не са съумели да усилят базата си.

Демократите пък не са съумели да усилят базата си от тези гласоподаватели, за които преимущество е въпросът за абортите – тематика, която е основна за тях, оповестяват още от CBS. Така в останалите няколко седмици като съществена цел на партиите се обрисува броят излезли да гласоподават на вота на 8 ноември. 

От допитването също излиза наяве, че от ден на ден американци, включително някои самостоятелни гласоподаватели считат, че политики на демократите по-скоро вредят, в сравнение с оказват помощ на стопанската система. Две трети от записаните за гласоподаване като цяло считат, че администрацията на Джо Байдън може да прави повече за справяне с инфлацията. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР