По-малко от една четвърт от емисиите от авиокомпаниите са били

...
По-малко от една четвърт от емисиите от авиокомпаниите са били
Коментари Харесай

Европейската търговия с въглеродни емисии улавя по-малко от една четвърт от емисиите от авиокомпаниите, разкрива данни

По-малко от една четвърт от излъчванията от самолетните компании са били уловени от европейските схеми за търговия с въглеродни излъчвания предходната година, съгласно нови данни, които илюстрират рестриктивните мерки на един от основните принадлежности за битка със замърсяването от въздухоплаването.

Авиокомпаниите и други промишлености с интензивно въглеродни излъчвания се таксуват според системите за търговия с излъчвания в Европейски Съюз, Обединеното кралство и Швейцария, които изискват от фирмите да купуват квоти, с цел да покрият въглеродния диоксид, който отделят.

Но схемите се ползват единствено за полети в района и не улавят излъчвания от полети на дълги дистанции, които изгарят най-вече гориво. Авиокомпаниите също получават годишни безвъзмездни квоти по системата.

Като цяло единствено 22 % от излъчванията от полети, излитащи от Европа, са били уловени от районните схеми за търговия с въглеродни излъчвания през 2023 година, съгласно отчет на Transport & Environment, група за екологична акция.

„ Голям дял от европей...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР