По-малко от две седмици след обявяването на извънредно положение и

...
По-малко от две седмици след обявяването на извънредно положение и
Коментари Харесай

Дигитална платформа прави концерти на живо на родни банди - slava.bg

По-малко от две седмици след оповестяването на изключително състояние и рухването на всички концерти онлайн, уеб платформа и компания за озвучителна техника се сплотиха със стрийминг сътрудник, и стартираха неповторима самодейност, с която родни банди ще ни свирят онлайн, до момента в който ги гледаме от дивана. И то гратис!

Инициативата е на портала URBO дружно с "Жокер Медия Ренталс " и streamer.bg. Концертите ще се излъчват на фейсбук страниците им, както и на страницата на всяка тайфа, която взе участие.

Първи посетители на виртуалната сцена ще са рок бандата D2, които ще свирят онлайн в продължение на час довечера. Събитието може да гледате онлайн от 21 до 22 часа гратис. Митко Кърнев и момчетата му ще се включат от студио с площ 200 кв.м. Те ще бъдат обгрижвани от най-малък на брой механически личен състав при спазени всички правила за хигиена и стерилизация наложени от Кризисния щаб и Правителството на Република България.

За всеки, който желае да поддържа родните музиканти във време, в което нямат концерти и турнета, и приходите им са под въпрос, има опция за закупуване на "виртуални билети “ от три ценови категории, които са самобитно подаяние към артистите.

Пропуските костват по 3, 10 или 50 лева и са налични на уеб страницата на URBO.

Най-скъпият билет ще ви донесе и новият диск на D2. “Виртуалният билет” не е вход за концерта. Той е безвъзмезден и може да се гледа от всеки, даже отвън България.

„ За нас ще е чест и наслаждение да открием тази прелестна самодейност! Както множеството естествени и работещи българи, хората на изкуството също търпят големи загуби. Ние отменихме 12 изцяло разпродадени събития единствено през март, само че сме изцяло солидарни с подхванатите от страната ограничения.

Нека откакто всичко отмине, да обичаме и поддържаме още повече българското, и да се забавляваме още веднъж, както единствено ние българите си знаем. Вярвам, че нашето общество ще излезе доста по-сплотено и мощно от тази обстановка. Ще се веселя да се „ видим” в петък!”, разяснява китаристът на D2 Митко Кърнев.

Следващите планувани онлайн концерти са на група „ Остава “ на 27 март от 21 часа, рапърът VenZy с тайфа онлайн на 28 март от 20 часа. На 25 март пък феновете на театъра ще могат да гледат постановката „ Атихрист “ от Емилиян Станев с Елена Петрова и Любомир Ковачев на Нов спектакъл НДК. Тя ще се реализира със съдействието на телевизия ММ и ще може да се гледа на уеб страницата на медията. Всички онлайн предавания от тази самодейност ще са безвъзмездни като част от самодейността #ЖивотВкъщи и #АзОставамВкъщи на URBO и Joker Media Rental.

Целта е да поддържа заетостта на работещите в събитийната промишленост в този сложен миг и да призове хората да останат по домовете си, само че и да им даде опция да се забавляват, като направи престоя по домовете малко по-лесен и забавен.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР