По-малко от 24 часа след като австралийският вестник Herald Sun

...
По-малко от 24 часа след като австралийският вестник Herald Sun
Коментари Харесай

Решението за турнирите в Мелбърн не е окончателно

По-малко от 24 часа откакто австралийският вестник Herald Sun осведоми, че всички австралийски тенис шампионати ще бъдат преместени в Мелбърн, стана ясно, че планът към момента не е получил „ зелена светлина “ от мсетните управляващи.

Вчера от медията оповестиха, че всички тенис шампионати в Австралия за сезон 2021 година ще бъдат преместени в щата Виктория, чиято столица е Мелбърн. Причината за тази мярка е че играчите няма по какъв начин да получат гаранции, че ще могат да пътуват сред другите градове в страната в изискванията на вилнеещата пандемия от Covid-19.

„ Вече не съществува рискът Australian Open да стартира без всички играчи да са в Мелбърн. По-рано нямахме сходна гаранция “ сподели по тематиката президентът на Австралийската тенис федерация Крейг Тайли пред Herald Sun.

Планът планува шампионатите, които обичайно се организират в Пърт, Сидни, Бризбън, Хобарт, Аделаида и Канбера в седмиците преди Australian Open да бъдат преместени в Мелбърн. Организаторите на шампионатите в Хобарт и Бризбън към този момент са дали публично единодушие за смяната.

Въпреки това обаче наподобява, че нещата не са на 100% сигурни. Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс съобщи пред локалния уебсайт Watoday.com, че неговият основен приоритет е да бъде предотвратено разпространяването на ковид в района, а играчите към този момент са били осведомени, че при влизането си в страната ще би трябвало да преминат през 14-дневна карантина.

„ Обществеността остана с усещането, че всичко е уредено и остава единствено играчите да дойдат, само че това не е по този начин. Решението за преместването на тенис шампионатите в Мелбърн въобще не е дефинитивно “ съобщи Андрюс.

„ Трябва да действаме деликатно и методично. Australian Open е мнгоо значимо събитие, само че още по-важно е да предотвратим възможна трета вълна на болестта. Продължаваме да работим интензивно в тази тенденция. Мисля, че ще можем да създадем по този начин, че шампионатът да се организира, само че ще наподобява доста по-различно от нормалното “ сподели още представителят на Лейбъристката партия.

Организацията на идните шампионати може да бъде в допълнение затруднена от това, че здравните управляващи в Мелбърн също към момента не са одобрили релокацията на конкуренциите. Това е много притеснително за Tennis Australia поради обстоятелството, че се чака играчите да стартират да идват в страната през декември.

„ Общественият комитет по опазване на здравето би трябвало да утвърди ограниченията, взети от уредниците. А досега това не се е случило. Искаме Australian Open да се състои, както и коледният шампионат по крикет, само че сред двете събития има огромна разлика. Хората, които ще би трябвало да преминат през карантина преди шампионата по крикет, са доста по малко от тези на Откритото състезание на Австралия. Мащабите на Australian Open са доста, доста по-големи “ добави Андрюс.

От австралийската тенис федерация все пще не са дали отговор на мненията на премиера. От последните разпореждания на австралийското здравно министерство стана ясно, че тенисистите би трябвало да дадат две негативни проби за Covid-19, преди да бъдат позволени в „ балона “ в „ Мелбърн парк “.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР