По-малко известен китайски голям езиков модел (LLM) се очертава като

...
По-малко известен китайски голям езиков модел (LLM) се очертава като
Коментари Харесай

Китайските AI гиганти скоро може да засенчат ChatGPT

По-малко прочут китайски огромен езиков модел (LLM) се обрисува като евентуален съперник на голямата платформа за генеративен изкуствен интелект (AI) ChatGPT, създадена от OpenAI.

Този нов съперник е прочут като KwaiYii, създаден от Kuaishou – компания, която твърди, че сега той се конкурира по продуктивност с ChatGPT 3.5.

По време на неотдавнашния диалог след доклада за приходите Ченг Ишиао, създател и основен изпълнителен шеф на Kuaishou, съобщи , че KwaiYii LLM е надминала доста GPT-3.5 по обща продуктивност и се приближава до GPT-4 по някои индикатори.

Kuaishou, бързо разрастваща се платформа за къси видеоклипове, твърди, че KwaiYii е на път да доближи опциите на най-напредналия обществено наличен LLM – GPT-4 – през идващите шест месеца.

Освен това Kuaishou акцентира своя модел за превръщане на текст в изображение KeTu, който е надминал Midjourney V5, услуга за генериране на изображения с изкуствен интелект, пусната от основаната в Сан Франциско Midjourney преди година.

В по-широкия подтекст на изкуствения разсъдък водещите китайски софтуерни компании се трансформират в съществени съперници на западните си сътрудници. LLM, способни да генерират реалистични изображения, видеоклипове и код, съставляват основно полесражение в тази софтуерна конкуренция, което може да промени бъдещите взаимоотношения с технологиите.

Tencent, изтъкнат състезател в тази област, интегрира своя LLM, Hunyuan, в разнообразни артикули, повишавайки успеваемостта и рекламните тактики. Възможностите на Hunyuan се простират оттатък приложенията, ориентирани към потребителите, като подкрепя чиновниците в задания като шифроване и генериране на наличие.

Разработката на KwaiYii от Kuaishou не е единствено за престиж; планът има за цел да направи гражданска война в обслужването на клиенти и да даде опция на потребителите да употребяват новаторски AI принадлежности. Това би могло да рационализира процесите на основаване на наличие, позволявайки на потребителите да основават висококачествени видеоклипове и креативно наличие с минимални старания.

Неотдавнашното показване на инструмента за генериране на видеоклипове на OpenAI, Sora, в допълнение подхрани конкуренцията. Kuaishou вижда в това опция да промени промишлеността за къси видеоклипове.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР