По-малко часове и повече баланс между професионалния и личния живот: какво означава тенденцията „работа за мързеливи момичета“ за работното място

...
Ерата на момичетата-шефове свърши - добре дошли в ерата на
Коментари Харесай

Ерата на момичетата-шефове приключи - добре дошли в ерата на мързеливите момичета работни места! Тази нова форма на тихо отказване превзема нашите открити пространства. Ерата на момичетата-шефове свърши - добре дошли в ерата на работата на мързеливите момичета! Тази нова форма на тихо отказване превзема нашите открити пространства. - Авторско право Canva •  Актуализирано: 09.06.2023 г - 14:26 ч

От Аойф Бари

Преди десетилетие книгата на Шерил Сандбърг Lean In насърчи жените да бъдат по-настоятелни на работното място. След поколения на сексизъм отгоре надолу, тя искаше да покаже на жените, че те с право заслужават корпоративна власт.

Това, което последва, беше ерата на „момичето шеф“, която съвпадна с културата на шума, докато милениалите се бореха срещу институционалния сексизъм и приоритизираха кариерите си.

Облаги на служителите, гъвкавост, благосъстояние: Ето 3-те най-големи тенденции на работното място за 2023 г.

След това дойде пандемията и многобройните промени, които тя донесе на работното място. Основната сред тях беше работата от вкъщи, която показа на много хора, че е възможен нов баланс между работа и личен живот, когато не им се налага да ходят в офис.

Отношението към работата се променя

< p>Това означаваше, че когато се появи „новото нормално“, нагласите към работата сред по-младото поколение Z се бяха променили.

Те осъзнаха, че докато момичетата-шефове и културата на блъскане имат похвални цели, те могат да доведат до живот повече за работата, отколкото за всичко друго.

Gen Z искаше да прави нещата по различен начин. Първият знак за тази промяна беше в социалните медии през 2022 г.

Всяка фраза, която използва думата „отказване“, ще повдигне вежди. Но тихото напускане беше отхвърляне на културата на блъскане и отказ да се върши повече работа, отколкото се плаща на хората.

Възходът на работата на мързеливото момиче

Това лято тихо напускане на петите, дойде ново завъртане на нещата: „работи за мързеливи момичета“.

Жената, която измисли фразата, казва, че работата за мързеливи момичета е „в общи линии нещо, което спокойно можеш да напуснеш“.

„Има много работни места, където можете да правите 60-80 000, така че доста удобни заплати, и да не вършите толкова много работа, и да можете да работите дистанционно“, обяснява Джъдж.

На нея , работата за мързеливо момиче е тази, която ви плаща достатъчно, за да не се тревожите за разходите за живот, безопасна е и е гъвкава по отношение на времето и местоположението.

Какво искат служителите? По-високо заплащане и обезщетения, според тези проучвания

Това не е универсален случай, казва Джъдж - става въпрос по-скоро за коригиране на вашето мислене. (Съдията също така отбелязва, че има „все още нещо много секси“ в това да имаш 9-5. Фу.)

Но един от проблемите с работата на мързеливото момиче е името, което и може да означава идея за жени, които искат да мързелуват на работното място – не е добре дошла идея след десетилетия на жени, които се борят да бъдат третирани еднакво.

В отговор на това Джъдж навлиза в много подробности в своя акаунт в TikTok за това какво отговаря на изискванията като работа на мързеливо момиче. Тя пояснява, че всъщност не става дума за мързел или това, което тя нарича „мърдане на мишка“, известно още като да седите и да не правите нищо.

Друг проблем с професиите за мързеливи момичета е идеята, че те са толкова гъвкави, че позволяват родителство и работата да се случва в тандем.

За някои родители по-щастлива ситуация е, когато има ясно разграничение между работния им ден и родителството, вместо да преследват и двете едновременно.

Търсене на истинска гъвкавост

В основата си има много неща, които човек от всякакъв пол може да вземе от понятието работа за мързеливи момичета.

По същество става дума за преоценка на баланса между професионалния и личния живот и работещите работни места които позволяват гъвкавост, като същевременно ви компенсират ефективно.

Това би трябвало да намали усещането, че сте приети за даденост или негодувание от вашата роля, което също ще направи вашия работодател доволен.

Идеята може също да ви помогне да прецените дали в момента сте на правилната работа или има по-добри възможности за вас.

Работите ли работа, където има нестандартен работен живот баланс или където начинът на живот, който бихте харесали, се чувства напълно недостъпен? Работата ви натрапва ли се на твърде много часове от деня? Ако сте си представили своя идеален ден, колко близо до текущия ви ден всъщност изглежда?

Тенденциите в TikTok ще идват и ще си отиват и можем да пренебрегнем тези, които не намираме за полезни. Но някои тенденции могат да ни насърчат да погледнем по-дълбоко в части от собствения си живот.

Ако работата за мързеливи момичета ви кара да мислите за преместване, ето три роли, които отговарят на изискванията, ако търсите по-гъвкава роля с големи предимства.

Разработчик на софтуер Apex, Regiocom SE, домашен офис

Тази работа от вкъщи в немската компания Regiocom SE ще ви накара да подкрепяте екипа във всички фази от жизнения цикъл на софтуера, от концепцията до документацията след издаването. Компанията предлага гъвкави възможности за работа и подходящо за семейството работно време, разполага с фирмен ресторант, пенсионна схема, предлага безплатни спортни курсове (със собствен здравен треньор) и предоставя футбол на маса и тенис на маса за ползване по време на почивките. Кандидатствайте за тази работа тук.

Старши специалист по данни, SumUp, Берлин

Ако искате да работите от вкъщи, тази роля би била подходяща за вас веднъж живеете на мястото на офис на SumUp в Европа. SumUp предоставя дигитални услуги на предприемачи и като старши учен по данни вие ще отговаряте за изграждането и оптимизирането на модели и алгоритми за машинно обучение и измерването на въздействието на продуктите с данни. Компанията има глобален екип от повече от 3000 души и служителите се събират редовно за закуски, отборни събития, офис партита и спортове, освен това има пенсионна схема и други предимства. .

Старши софтуерен инженер, банкиране, Spendesk, Берлин

Spendesk има „приятелска дистанционна политика“, 28 дни годишен отпуск, месечен бюджет от €50 за разходи, свързани с уелнес и платформа за емоционално и психическо благополучие, наред с други предимства. Тази роля в неговата банкова секция ще включва разработване и поддържане на API, който предлага банкови услуги в Spendesk, и бек офиса, който позволява на вътрешните одитори да управляват банковата платформа. .

Търсите нова роля? Проверете таблото за работни места на Euronews за още роли, които предлагат гъвкавост и предимства

Партньорско съдържание „Партньорско съдържание“ се използва за описание на съдържание, което съдържа партньорски връзки. Euronews получава компенсация за продуктите и услугите, свързани с тази статия. Това съдържание е създадено от филиали на Euronews и не включва редакционния персонал на Euronews или новинарски журналисти. ДИСТАНЦИОННА РАБОТА РАБОТА УСЛОВИЯ НА ТРУД
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР