По-малко британски туристи са резервирали лятна почивка в Европейския съюз

...
По-малко британски туристи са резервирали лятна почивка в Европейския съюз
Коментари Харесай

Сериозен спад на британците, избиращи страни от ЕС за почивка

По-малко английски туристи са резервирали лятна отмора в Европейския съюз през тази година в подтекста на продължаващата неустановеност към Брекзит, оповестяват от английския туроператор " Томас Кук ", представени от английските медии.

Туроператорът разкрива, че съвсем половината ( 48 на сто) от почивките, които е продал до края на февруари, са за дестинации отвън Европейски Съюз , което е нарастване с 10 % спрямо предходната година.

Въпреки това от компанията показват, че Испания към момента е най-популярната дестинация за британците.

Констатациите на " Томас Кук " са в сходство с обособени данни на английските пощи, показващи, че продажбите на валута за отдалечени дестинации са скочили .

Продажбите на японски йени са нарастнали с 12 на 100 през актуалната година спрямо предходната, до момента в който продажбите на индонезийски рупии са се нараснали с 9 на 100, прецизираха от английските пощи.

Данните са получени въз основа на транзакциите в системата на английските пощи сред 1 януари и 23 април. В системата на английските пощи се реализират към една четвърт от всички транзакции с валута в Обединеното кралство.

Уточнява се, че максимален растеж в продажбите на валута до момента през тази година е регистриран за египетския паунд, който отбелязва растеж от 687 % на годишна база.

" Томас Кук ", посредством който 19 млн. души резервират почивки всяка година, уточни, че след Испания, Турция се е оказала най-популярната дестинация за техните летовници, за която са една четвърт от техните резервации за полети до момента.

От " Томас Кук " прецизираха, че Тунис също се " оправя добре " с пакетните резервации в страната, които се удвояват спрямо предходната година, като единствено резервациите за полети са нарастнали четири пъти.

Туризмът в страната се срина трагично след терористичната офанзива през 2015 година в курортния град Сус, при който 30 английски туристи и осем други бяха убити от въоръжен мъж с връзки с терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Министерството на външните работи на Англия анулира възбраната за пътешестване в Тунис през предходната година, което накара английските туроператори да възобновят полетите до средиземноморското крайбрежие на Тунис.

Главният изпълнителен шеф на " Томас Кук " Питър Фанкхаузър съобщи, че към момента е прекомерно рано да каже за въздействието върху резервациите от отлагането на излизането на Англия от Европейски Съюз за края на октомври.

Но той сподели, че " няма подозрение, че продължителната неустановеност във връзка с метода и времето на излизането на Англия от Европейския съюз накара доста клиенти да пресечен проектите си за отмора за това лято ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР