По-малко американци определят Китай и Русия като основни заплахи за

...
По-малко американци определят Китай и Русия като основни заплахи за
Коментари Харесай

Намалява броят на американците, които смятат Русия и Китай за най-голямата заплаха за САЩ

По-малко американци дефинират Китай и Русия като съществени закани за Съединените щати спрямо предходната година, съгласно ново изследване на Gallup, написа The Hill, представен от " Фокус ".

Проучването откри, че 41 % от респондентите виждат Китай като " най-големия зложелател " на Съединени американски щати през днешния ден, до момента в който 26 % споделят същото за Русия. И двата дяла са надолу по отношение на предходната година, когато 50 % и 32 % показаха надлежно Китай и Русия като най-големия зложелател на Съединени американски щати.

Републиканците и самостоятелните са по-склонни да посочат Китай като главен зложелател, до момента в който демократите са по-склонни да посочат Русия. Шестдесет и седем % от републиканците, 40 % от самостоятелните и 18 % от демократите са показали Китай в изследването. Междувременно 48 % от демократите, 21 % от самостоятелните и 10 % от републиканците избраха Русия.

Повече американци през 2024 година също показват Иран като най-голямата опасност за Съединени американски щати, отбелязва Gallup, като 9 % от интервюираните са го избрали в съпоставяне със единствено 2 %, които са споделили това през 2023 година Четири % от възрастните в новото изследване са избрали Северна Корея/Корея като главен зложелател — с 3 процентни пункта по-малко от предходната година.

Освен това 5 % от американците в този момент споделят, че Съединени американски щати са най-големият им зложелател, което е с 4 пункта повече от предходната година. Социолозите означават, че това е най-високият % американци, които споделят, че Съединени американски щати са най-големият им зложелател от 2005 година насам. Единадесет % от самостоятелните споделят, че Съединени американски щати са най-големият им зложелател, съгласно новото изследване.

Израел и Украйна са изброени от по 2% от интервюираните, до момента в който по 1% са избрали Близкия изток и Ирак. Нито една от тези страни или райони не беше определена предходната година.

Анкетата, оповестена в понеделник, също по този начин откри, че Русия и Северна Корея имат най-лошите рейтинги надлежно с 8 % и 9 %. Държавите с най-благоприятни ранглисти са Канада и Япония, всяка от които получава 83 % удобни оценки.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР