По-къси учебни часове за сметка на по-дълги междучасия за големите

...
По-къси учебни часове за сметка на по-дълги междучасия за големите
Коментари Харесай

По-къси часове и по-дълги междучасия при завръщането на големите ученици в клас

По-къси образователни часове за сметка на по-дълги междучасия за огромните възпитаници, когато се върнат присъствено в клас. Това е една от работните хрумвания, които обмислят учебни шефове, с цел да може да се проветрява по-често и да се поддържа, написа.
“Казал съм на моите учители, да удължават междучасията, а да понижават часовете - 30 минути по-стегнато преподаване и по-късно 15 минути отмора ”, изяснява Асен Александров, шеф на 51. СУ “Елисавета Багряна ” в София и напомни, че онлайн часовете в този момент са по 20 минути.
 Министър Вълчев разгласи по кое време се чака връщането на всички възпитаници Министър Вълчев разгласи по кое време се чака връщането на всички възпитаници
След 18 януари можем да чакаме поетапно връщане на учениците към присъствена форма на образование. Това сподели пред публицисти министърът...
По думите му децата към този момент са се научили да съблюдават хигиена, да носят маски и да се дезинфекцират, като ситуацията е надалеч по-добре от началото на септември. Въпреки това проветряването остава най-хубавият съдружник против вируса, по тази причина ще пробват на процедура съсредоточеното преподаване и по-големите почивки. Остава и главната хрумвания да има периодично повтаряне на класове, с цел да няма скупчване.
Решението за връщането на учениците от 5. до 12. клас ще се разисква в понеделник, обясниха на днешния постоянен здравен брифинг от щаба. Решаващи ще са данните за заболеваемостта към 14-15 януари, предизвести здравният министър проф. Костадин Ангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР