По искане на заместник-председателят на СОС от БСП Милка Христова

...
По искане на заместник-председателят на СОС от БСП Милка Христова
Коментари Харесай

Милка Христова спря неизгоден конкурс за ресторант в „Лозенец“

По искане на заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова общинските съветници не утвърдиха оповестяването на конкурс за отдаване на общински парцел поради занижена оценка, импортиран от кмета на „ Лозенец ". Става дума за клуб и ресторант намиращи се на кръстовището на бул. „ Черни връх ", ул. „ Свети Наум " и бул. „ Арсеналски " в елитния столичен регион.

Милка Христова се аргументира с това, че за следващ път в СОС се внася отчет с оценка, определяща мощно занижена конкурсна цена. По думите й повода за това е, че в оценката не се взема поради настоящето положение на обекта, а категорично е посочено, че се изключват направените усъвършенствания в ресторанта под претекст, че те са осъществени от досегашния наемател. „ Същевременно изцяло липсва информация какво съставляват тези усъвършенствания, на каква стойност са и по кое време са осъществени. Остава неразбираемо какъв тъкмо обект е оценен, само че резултатът е налице - наемната цена за първокласното заведение е мощно занижена ", изясни Христова.

Тя предизвести и за друга действителна заплаха поради неуредения въпрос с подобренията в обекта. „ Това би довело до неуместната обстановка да проведем конкурс с доста ниска наемна цена, а той да се употребява в първокласния тип, в който е. Подобренията, нормално, са трайно прикрепени към обекта ", уточни заместник-председателят на СОС и добави, че съществува действителна заплаха Столична община да бъде задължена да заплати подобренията на някогашния наемател, в случай че не уреди връзките си с него преди състезанието.

Другият противоречив миг, на който се спря Христова, е това че наемът за лятната градина към ресторанта, която е с повърхност от 180 кв.м., е избран в размер на 1.53 евро за кв. метър. „ Безспорно цената и на тази атрактивна част от парцела е фрапантно занижена и по никакъв метод не дава отговор на пазарните цени ", безапелационна е Милка Христова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР