По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража

...
По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража
Коментари Харесай

По искане на прокуратурата е задържа под стража мъж за оръжие и фалшиви документи

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 57-годишен мъж за прилагане на неистинен документи и за държане на оръжия и муниции без съответно позволение.

И.С. е притеглен към наказателна отговорност за това, че в интервала от 02.08.2023 година до 29.08.2023 година в изискванията на продължавано закононарушение с две действия е употребил неистинен документи – саморъчни завети, на които е притурен тип, че съставляват съответни писмени изказвания на двама души, посредством което се дава правото на заместничество на парцели в употребява на избрани лица.

И.С. е упрекнат и за това, че на 16.01.2024 година в с. Иваняне е държал огромно количество огнестрелни оръжия и муниции за огнестрелни оръжия без да има съответно позволение за това.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 316, вр. член 309, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 339, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. И.С. беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Състав на Софийски областен съд се съгласи с настояването на наблюдаващия прокурор и наложи на И.С. най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Мярката предстои на обжалване пред Софийски градски съд. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР