По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража

...
По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража
Коментари Харесай

Мъжът, заканил се да убие жена си, остава в ареста

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 58-годишен мъж, упрекнат за закана с ликвидиране на жена.

В.С. е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 03.12.2023 година към 20,00 часа в блок в ж.к. „ Свобода “ в гр. София, полял брачната половинка си с бензин и й споделил „ Ще те запаля “. Жената изпитала състоятелен боязън от заканата и подала сигнал в полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, ал.3,т.1 и т.3, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ до 6 години. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение - опасността е предшествана от практикуване на вербално, психическо и физическо принуждение по отношение на дамата. В.С. беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Днес, 06.12.2023 година, състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиненият може да извърши друго закононарушение и постанови по отношение на В.С. най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Мярката предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР