По искане на Софийска градска прокуратура Софийски градски съд взе

...
По искане на Софийска градска прокуратура Софийски градски съд взе
Коментари Харесай

Съдят 24-годишен, хванат с наркотици за 500 хил. лева

По искане на Софийска градска прокуратура Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвиняемна 24 години, неосъждан.

Досъдебното произвеждане по случая е стартирано на 31.03.2022 година в изискванията на необходимост и се води в Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “-МВР под управлението и надзора на СГП. Извършени са претършуване и изземване, обиск и изземване, протоколите за които са утвърдени от съда по надлежния ред, събрани са материални доказателства, разпитани са очевидци, назначени са експертни информации, осъществени са и други процесуални дейности в началния стадий на следствието.

Събрани са доказателства, които наблюдаващият прокурор е решил като задоволителни, заради което на 01.04.2022 година мъжът е притеглен като обвинен за закононарушение и е постановено от наблюдаващия прокурор задържане на обвинения за период до 72 часа.

Събраните до този миг доказателства сочат, че на 31.03.2022 година в гр. София 24-годишният е държал без съответно позволение и за разпространяване разнообразни типове наркотични субстанции с приблизителна стойност 500 000 лв., а точно над 50 кг коноп (марихуана), както и амфетамин с тегло 928,17 грама, кокаин с тегло 441 грама, МДМА с тегло 39,76 грама и хашиш с тегло 105,6 грама.

Съдът одобри претекстовете на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е упрекнат, както и че е налице действителна заплаха да извърши друго закононарушение, в случай че по отношение на него не бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение не е дефинитивно и по неговата правомерност се произнася Софийски апелативен съд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР