По искане на Районната прокуратура в Шумен съдът определи най-тежката

...
По искане на Районната прокуратура в Шумен съдът определи най-тежката
Коментари Харесай

Шофьорът, карал мъртвопиян с 4 промила алкохол и без книжка в Шумен, остава в ареста

По искане на Районната прокуратура в Шумен съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “, по отношение на 32-годишен мъж от село Цани Гинчево, обвинен по досъдебно произвеждане за шофиране след приложимост на алкохол и без удостоверение за ръководство, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По данни на правосъдната институция, И.Х. е арестуван към 23:30 часа на 11 юли на пътя сред селата Цани Гинчево и Никола Козлево. Той бил спрян за инспекция, до момента в който управлявал лек автомобил. Установено било, че 32-годишният мъж е седнал зад кормилото, откакто е консумирал огромно количество алкохол. Техническото средство при направената на място инспекция отчело 3,93 промила в издишания въздух. Освен това той не имал удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство. И.Х. е арестуван и отведен в болнично заведение, където му била взета кръвна проба за химически разбор.

След направената информация за съдимостта на младия мъж станало видно, че той към този момент бил осъждан два пъти за същото действие, като предходното било за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол с централизация от 3,98 на хиляда.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа от наблюдаващия случая прокурор до през днешния ден, когато Районният съд в Нови пазар дефинира той да остане в ареста. Наложената мярка за неотклонение може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Шумен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР