По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за
Коментари Харесай

Арестуваха 41-годишен мъж за причиняване на средна телесна повреда с ножица



По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът дефинира мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на 41-годишен мъж, упрекнат за причиняване на междинна телесна щета, оповестиха от прокуратурата.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Иван Д., на 41 година, притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за това, че на 6.01.2018 година, в гр. Стара Загора, предизвикал на В. Ю., на 59 година, междинна телесна щета, изразяваща се в мозъчно разтърсване, довело до разстройство на здравето краткотрайно рисково за живота и за това, че по същото време и място се заканил на другиго – 50-годишната Д. К., с ликвидиране и това заканване би могло да породи състоятелен боязън за реализирането му.

В хода на формираното досъдебно произвеждане е открито, че обвиненият Иван Д. е гражданин на гр. Казанлък, обл. Стара Загора, само че понастоящем не живее там. Той е без непрекъснато местоживеене, обитава краткотрайно в железен фургон, покрай жп гара – Стара Загора. Установено е, че води бездомнически метод на живот, престъпно проявен, осъждан неведнъж. Съжителката на обвинения почиствала домове на самотно живеещи възрастни хора против възнаграждение. Обвиняемият имал съмнения, че тя му изневерява с потърпевшия В. Ю. На 6.01.2018 година обвиненият Иван Д. отишъл до дома на потърпевшия и позвънил на входната врата. След като В. Ю. отворил вратата, обвиненият извадил от джоба си железна ножица, която носел и нанесъл удар с нея в главата на потърпевшия. Свидетел на тези дейности станала позната на потърпевшия – Д. К., която по това време му гостувала. Докато тя се опитвала да окаже помощ на В. Ю., обвиненият я заплашил, че ще я убие, като „ отреже главата, като я види в града “. След това обвиненият Иван Д. избягал от местопроизшествието, а В. Ю. бил отведен в болнично заведение.

В хода на следствието под управлението на Районна прокуратура – Стара Загора се открива, че Иван Д. е направил незаконните действия. Същият е престъпно проявен и досега е осъждан 11 пъти за умишлени закононарушения, за които са му налагани санкции „ отнемане от независимост “, които е изтърпял дейно. След изтърпяване на последното наказване от две години „ отнемане от независимост “, Иван Д. е бил освободен от пандиза на 22.12.2016 година Районен съд - Стара Загора е решил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Иван Д. е направил действието, за което са притеглен като обвинен и съществува действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. Взетата по отношение на Иван Д. мярка за неотклонение може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд-Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР