По искане на прокуратурата Апелативен съд–Пловдив потвърди мярка за неотклонение

...
По искане на прокуратурата Апелативен съд–Пловдив потвърди мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста турчин, обвинен за контрабанда на 104 кг хероин

По искане на прокуратурата Апелативен съд–Пловдив удостовери мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спрямо  Х.А., на 38 година, турски и френски жител.

Той е притеглен като обвинен за това, че без съответно позволение е пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 104,940 кг и хашиш с общо брутно тегло 0,090 кг, всичко на обща стойност 9 445 050 лв.. Предметът на действието е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай. Престъплението е квалифицирано  по чл.242 ал.4 предл. 1 по отношение на алинея 2 предл.1 от Наказателния кодекс.

На 15 август 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево от Република Турция в Република България влезнал лек автомобил, марка „ Фолксваген “, с непозната регистрация. С него за Република Франция пътували обвиненият Х.А. и фамилията му. По метода „ разбор на риска “ лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа инспекция. В тайници в пода под предните седалки на транспортното средство и в аварийна гума на колата митническите чиновници намерили укрити общо 210 пакета. 209 от тях съдържали ярко бежово прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на хероин, а веществото от последния пакет реагирало на хашиш.

Според съда има действителна заплаха Х.А. да извърши друго закононарушение или да се укрие, в случай че му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативен съд–Пловдив е окончателното.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР